ERZURUMLU ÖĞRENCİLERİN AB DESTEKLİ HUKUK GEZİSİ

Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik programları Başkanlığının finanse ettiği Comenius Okul Ortakları projesi kapsamında 8 öğrenci 11 öğretmen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde gezi ve incelemeler yapmak üzere Avrupa’ya gitti.

15 Nisan 2014 Salı 08:43
ERZURUMLU ÖĞRENCİLERİN AB DESTEKLİ HUKUK GEZİSİ
Proje Koordinatörlüğünü Davut Dağabakan’ın yaptığı proje kapsamında Nevzat Karabağ Anadolu Öğretmen lisesinde okuyan 8 öğrenci ve 11 öğretmenin katıldığı gezide Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine ziyarette bulunan öğrenciler yüksek hukukçularla görüşme fırsatı bulup bilgilerine bilgi katarak 1 haftalık bir gezi gerçekleştirecek.

Eğitim ve gençlik programlarından Yaşam Boyu Öğrenme Programının okul öncesi, İlköğretim ve lise yaş guruplarını kapsayan 2 yıllık proje tabanlı uygulamasında çok önemli bir programa daha imza atan Davut Dağabakan hazırladıkları proje ile 8 öğrenci ve 11 öğretmen ile birlikte Avrupa İnsan Hakları Mahkemesini gezmek üzere Avrupa’ya doğru yola çıktı. Programın amacının okul eğitimi alanında Avrupa Ülkeleri ile işbirliği yapmak suretiyle eğitimde kaliteyi arttırmak kültürel diyaloğu sağlamak ve dil öğrenimini teşvik etmek olduğunu belirten Davut Dağabakan “Okul ortaklığı boyutu ile Avrupa’da ki okullar arasında ortaklaşa işbirliği aktiviteleri teşvik ederek de eğitimde boyutunu geliştirmeyi hedefler. Program bunun yanında Avrupa’da bulunan Eğitim Kaynaklarına uluslar arası ulaşım sağlamayı öğrenciler arasında ki eşitliği sağlamayı ve olanakları desteklemeleri, sınırları ortadan kaldırarak bilgi alışverişine fırsat yaratmayı, öğrenci değişimini ve işbirliği içinde çalışmayı sağlar. 2 yıllık proje içerisinde birçok önemli çalışmaya imza attık. Şimdiki çalışmamızda da 8 öğrenci ve 11 öğretmenle birlikte Avrupa İnsan Hakları mahkemesine bir ziyarette bulunarak son dönemde gündemde olan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde yapılan çalışmaların nasıl yürütüldüğünü yerinde incelemek üzere gezide bulunacağız. Bu çalışma özellikle öğrenciler için oldukça önemli bir proje. Bu gezi esnasında öğrenciler ve öğretmenler Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde görev yapan yüksek hukukçular ile görüşme ve onlarla sohbet etme fırsatı bulabilecek. Oradaki izlenimlerini memleketlerine dönüklerinde arkadaşlarına ve çevresinde ki insanlara aktararak bilgi paylaşımı ile birçok insana da ulaşmış olacağız” dedi.

Öğrenciler ise yıllardır adını yalnızca televizyonlardan duydukları Avrupa İnsan Hakları mahkemesine gitmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin ne için kurulduğunu ve nasıl bir işleyişe sahip olduğunu yerinden görecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aklımıza takılan soruların tüm yanıtları orada cevap bulacak. Orada yüksek hukukçular ile görüşüp adalet konusunda sağlam fikirler edinebileceğiz. Türkiye’den birçok dava Avrupa İnsan Hakları mahkemesinde çözüm buluyor. Bu kararların nasıl verildiğini bilmek için büyük bir fırsat” dedi.

Proje kapsamında önemli bir gezi içerisinde yer almaktan mutluluk duyduklarını belirten öğretmen ve öğrenciler isi bir haftalık gezi süresi içerisinde akıllarına takılan tüm olayların cevaplarını bulmaya çalışacaklarını ve döndüklerinde de bu bilgileri çevresinde ki insanlara aktaracaklarını belirtti.

Editör

Son Güncelleme: 15.04.2014 08:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.