ERZURUMLU GENEL MÜDÜR KUTLU’YA ÖDÜL

Uluslararası Tarım, Gıda ve Gastronomi Kongresinde Tarım Kredi Kooperatifleri ‘Yüzyılın Kooperatifçilik Ödülü’ne, Genel Müdür Abdullah Kutlu da ‘Tarım Sektörünün En İyi Yöneticisi Ödülü’ne layık görüldü.

07 Mart 2012 Çarşamba 10:09
 ERZURUMLU GENEL MÜDÜR KUTLU’YA ÖDÜL
‘Yüzyılın Kooperatifçilik Ödülü’’nü Tarım Kredi Kooperatifleri adına Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke aldı.
I. Uluslararası Tarım-Gıda ve Gastronomi Kongresi” Tarım Federasyonu ve (ODTÜ) Orta Doğu Teknik Üniversitesi işbirliği ve başta Avrupa Birliği Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) olmak üzere 65 ülke temsilcilerinin katılımlı ile ülkemizden konu ile ilgili sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle Antalya’da gerçekleştirildi.
Kongrenin kapanış kokteylinde, Tarım Kredi Kooperatifleri, kuruluşundan bu güne kadar çiftçinin lehine gerçekleştirdiği çalışmalar ile ülkemiz tarımı ve kooperatifçiliğine katkılarından dolayı ‘Yüzyılın Kooperatifçilik Ödülü’ne layık görüldü. Tarım Kredi Kooperatifleri adına ödülü Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke aldı.
Genel Müdür Abdullah Kutlu’ya da 2011 yılında gerçekleştirdiği faaliyetlerle kendi tarihinde rekorlar kıran Tarım Kredi Kooperatiflerindeki gayretli ve başarılı çalışmalarından dolayı ‘Tarım Sektörünün En İyi Yöneticisi Ödülü’ verildi.
Tarım Kredi Kooperatifleri adına ‘Yüzyılın Kooperatifçilik Ödülü’nü alan Başkan Teke, “Köklü geçmişten aydınlık geleceğe, Türk tarımına her alanda katkı sağlamaya devam edeceğiz.” derken ‘Tarım Sektörünün En İyi Yöneticisi Ödülü’nü alan Genel Müdür Kutlu da Tarım Kredi Kooperatiflerinin, 1500 Ziraat Mühendisi ve diğer çalışanları ile tarımın her aşamasında çiftçinin yanında olduğunu ifade etti.
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki olan Anadolu Süt A.Ş.’nin de altın sponsor olduğu kongrenin üçüncü gününde başkanlığını Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu’nun yaptığı “Organize Tarım Modeli” konulu bir de oturum düzenlendi.
Oturumun açılışında örgütlü tarım modelleri ile ilgili genel bir değerlendirme yapan Genel Müdür Abdullah Kutlu, “Ülkemiz tarım işletmelerinin çoğunluğunun küçük işletmelerden oluşması, bu işletmelerin ekonomik ve sosyal yönlerden kalkındırılması için en önemli aracın tarımsal kooperatifler olduğu gerçeğini ortaya çıkarmaktadır. Tarımsal amaçlı kooperatifler, hem piyasalarda fiyat oluşumunda etkili olabilmekte, hem de aracılara giden kazancın büyük bir kısmının üreticinin elinde kalmasını sağlayabilmektedir.” dedi.
Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke, Yönetim Kurulu Üyesi Osman Şirin, Genel Müdür Yardımcıları Oktay Malyemez ve Hüsamettin Gülhan, Tarım Kredi Kooperatifleri Antalya Bölge Müdürü A. Naci Yorgancılar ile birlikte Bölge Müdür Yardımcıları, Şefler ve kooperatif yetkililerinin yanı sıra çok sayıda bilim insanının katıldığı ve büyük ilgi gören oturumda, Merkez Birliği Genel Müdür Yardımcısı Oktay Malyemez de bir sunum yaptı.
Malyemez katılımcılara; Tarım Kredi Kooperatiflerinin misyonu, vizyonu, tarihsel gelişimi, amacı, teşkilatlanma yapısı, eğitim faaliyetleri, ortaklara yönelik destek ve hizmetler, (kredi kaynakları, kredi çeşitleri, kredi limitleri ve faiz oranları, kullandırılan krediler, satışlar, sigortacılık faaliyetleri, ortak ürünlerinin değerlendirilmesi) yatırımlar, şirket ve iştirakler, yayım faaliyetleri, dış ilişkiler ve ürünlerle ilgili detaylı bilgi aktardı.
Genel Müdür Yardımcısı Malyemez katılımcıların sorularını cevapladı.
Söz konusu oturumda, Süleyman Demirel Üniversitesinden Prof. Dr. Bahri Karlı, Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Nevzat Aypek ve T.C. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü Kredi Politikaları Bölüm Başkanı Murat Kara da organize tarım modeli konusunda birer sunum yaptılar.

Editör

Son Güncelleme: 07.03.2012 12:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.