ERZURUM'DAN İSRAİL'E LANET YAĞDI

Erzurum’da sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen İsrail’i protesto gösterisinde gerginlik yaşandı.

18 Temmuz 2014 Cuma 16:15
ERZURUM'DAN İSRAİL'E LANET YAĞDI
Erzurum’da cuma namazı sonrası Lalapaşa Camii önünde Sivil Toplum Platformu tarafından İsrail’in Gazze’ye yönelik yaptığı saldırılar protesto edildi. Namaz sonrası düzenlenen protestoya Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESP) üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Alana başka bir grubun da gelip İsrail’i protesto etmesi üzerine gerginlik yaşandı. Taraflar arasında yaşanan gerginliğe olay yerindeki polisler müdahale ederek, kontrol altına aldılar. İki ayrı grup tarafından protesto yapılmasını kınayan vatandaşlar, ‘Gün birlik günüdür’ diyerek tek bir ağızdan İsrail’i kınadılar. "İsrail zulmüne boyun eğme", "Tarafım Gazzeliyim", "Kahrolsun İsrail", "İsrail katliamını lanetliyoruz" sloganları atılan eylemde Gazze’de ölenler için dua edilip, gıyabi cenaze namazı kılındı. Kılınan cenaze namazının ardından grup, cami önünden Havuzbaşı Meydanı’na yürüdü. 

Bugün yaşananların insanlık tarihine utanç belgesi olarak geçeceğini ifade eden ESP Başkanı Mustafa Güvenli, “Bu zulme, bu soykırıma ortak olanlar sadece yapanlar değildir, aynı zamanda bunu susarak karşılayanlardır. Ama şu bilinmelidir ki İsrail’in Gazze’ye düzenlendiği kara hareketi, medeni dünyanın yüz karasıdır” şeklinde konuştu.

Öte yandan vatandaşlar, evlerindeki İsrail mallarını dışarıya atacaklarını ve bir daha kullanmayacaklarını söylediler. Konuşmanın ardından vatandaşlar olaysız şekilde dağıldı.

Editör

Son Güncelleme: 18.07.2014 16:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.