ERZURUM'DAN GUİNNESS REKORLAR KİTABINA GİRECEK

Daha önceden ABD'nin Seatte kentinde yaklaşık 5 bin 834 kişinin katıldığı ve 74 ton kar kullanılıp rekor kırıldığı proje, şimdi Erzurum'da hazırlanıyor.

30 Ocak 2014 Perşembe 10:45
 ERZURUM'DAN GUİNNESS REKORLAR KİTABINA GİRECEK
Erzurum'da yoğun kar yağışının ardından Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek bir proje hazırlanıyor. Proje'de 6 binden fazla kişinin katılması ve Dünyanın En Kalabalık Kar Topu Savaşı rekoru kırılması bekleniyor. Erzurum Çevre Gönüllüleri Derneği tarafından Guinness rekorlarına en kalabalık kartopu savaşı rekoru kırılmak üzere başvuru yapıldı. Erzurum Çevre Gönüllüleri Derneği’nin bu rekora yönelik çağrısını boş geçmeyen Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak sosyal medya hesabından “Valiniz olarak böyle bir faaliyette yanınızdayım!” diyerek destek verdi.

Erzurum Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Mehmet Emin Daş, "Bizler Ağustos ayından beri bu organizasyonun hazırlıklarını yapıyoruz. Guinness Rekorlar Kitabına girebilmek için yaklaşık bir buçuk ay önce başvurumuzu yaptık. Başvuru sonucunun açıklanma tarihinin 9 ile 12 hafta arasında olduğu tarafımıza bildirildi. Şu anda heyecanla kabul olmasını bekliyoruz. Bu organizasyonun ilkinin gerçekleşmesi halinde bunu bir festival haline getirip her sene tekrarlamak istiyoruz.” dedi.

Erzurum’un böyle bir organizasyon için çok uygun olduğunu belirten Dernek Başkanı Daş, “Erzurum 90 bin üniversite öğrencisi ve kış sporları merkezi olarak dünyada Guinness rekorlarına böyle bir organizasyonla girmeyi çoktan hakketmiş bir şehirdir. Bu organizasyonu gerçekleştirerek hem çok eğleneceğimizi hem de şehrimizin dünya çapında tanıtımına çok güzel bir katkı sunacağımıza inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 30.01.2014 10:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.