ERZURUM'DAN BÜYÜK ÖFKE

Erzurum’da geçtiğimiz Ocak ayında Alp Disiplini Kayak Şampiyonasına hazırlanırken antrenman yaptığı sırada tahta korkuluklara çarparak hayatını kaybeden Milli kayakçı Aslı Nemutlu’nun ölümü olayı sonrasında Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, suçlu bulunarak 3 ay hak mahrumiyeti cezası aldı.

02 Ekim 2012 Salı 14:35
ERZURUM'DAN BÜYÜK ÖFKE
Cezaya tepki gösteren Erzurumlu Milli kayakçılar, bugün kayaklarını yakarak cezayı protesto etti.
Konaklı Kayak Merkezi Bayanlar Süper G pistinde 12 Ocak günü geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Ceza Kurulu'na sevk edilen Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, suçlu bulundu. Kurul Başkan Özer Ayık'a, 3 ay hak mahrumiyeti cezası vererek, başkanlığının düşmesine neden oldu. Bu cezayla birlikte hem federasyon başkanlığını hem de bundan sonra federasyonlarda görev alma hakkını kaybeden Ayık, Ceza Kurulu'nun kararını Tahkim Kurulu'na götürme kararı aldı.
Cezaya tepki gösteren Erzurumlu Milli kayak hocaları ve kayakçılar bugün Palandöken Dağı'nda bulunan Erzurum Kayak Temsilciliği önünde toplandı. Slogan atıp, pankart açan kayakçılar Başkan Özer Ayık’ın suçsuz olduğunu ve sonuna kadar arkasında olduklarının mesajını verdi.
Milli kayakçı Aslı Nemutlu’nun ölümünün tüm Türkiye’yi yasa boğduğunu ancak ailesinin kızlarının üzerinden reyting yaptığını ileri süren Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Nuri Tüzemen, “Kayak’ta kaza her zaman yaşanabilecek bir durum. Aslı kızımızın ölümü bizleri de çok üzdü. Ancak Özer Ayık üzerinde oynanan oyunlar var. Erzurumlu bir başkan diye her taraftan üzerine gelindi. Bu ceza haksız bir ceza. Biz başkanımızın daima yanındayız” diye konuştu.
Milli Kayakçı ve kayak öğretmeni Ahmet Demir de, “Ben de milli kayakçıyım. 2 defa ayağım kırıldı bu sporda. Biz kimseyi suçlamadık. Başkan Özer Ayık’a verilen cezayı haksız buluyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından milli kayakçılar kayaklarının üzerine benzin dökerek yaktı. Kayakçılar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’e seslenerek verilen haksız cezanın takipçisi olmalarını istedi.
13 Ocak 2012 tarihinde Türkiye Kayak Milli Takım sporcusu 18 yaşındaki Aslı Nemutlu, sabah antrenman sırasında pistte düşüp boynunu kırdı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay, Erzurum'un Palandöken'den sonra ikinci kayak merkezi olan Konaklı'da saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Alp disiplini kayak yarışmaları için Erzurum’a gelen Kayak Milli Takımı sporcuları hazırlık antrenmanı için piste çıktı. Kayakçılardan İstanbul’da öğrenci olan Aslı Nemutlu pistte kayarken, ayağından kayak çıktı. Dengesini kaybederek piste düşüp metrelerce sürüklenen ve ağır yaralanan Aslı Nemutlu, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Aslı Nemutlu, doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti.

Editör

Son Güncelleme: 02.10.2012 15:01
Anahtar Kelimeler:
ERZURUMDAN BÜYÜK ÖFKE
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatih ÇAĞLAYAN 2012-10-03 17:29:48

tepki böylemi olur. o kayak takımlarının biri kaç para böyle saçmalık mı olur. allah akıl versin.!!!!