ERZURUM’DA YOĞUN SİS UÇAK SEFERLERİNDE RÖTAR YAPTIRDI

Erzurum’da bugün sabah saatlerinde görülen yoğun sis nedeniyle uçak seferleri yaklaşık 1 saatlik rötara uğradı.

14 Şubat 2013 Perşembe 10:24
 ERZURUM’DA YOĞUN SİS UÇAK SEFERLERİNDE RÖTAR YAPTIRDI
Erzurum Havalimanında sabah saatlerinde yoğun sis görülürken görüş mesafesi yaklaşık 2 metreye düştü. Erzurum Havalimanı’nda ki sis nedeniyle İstanbul ve Ankara’dan Erzurum’a gelen uçakların kalkışına yaklaşık 1 saat izin verilmedi. Erzurum Havalimanı’nda ki sisin dağılması üzerine seferler normal seyrinde devam etti.

Öte yandan Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkili oluyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları Kars'ta eksi 21, Ağrı'da eksi 18, Ardahan'da eksi 16, Erzurum'da eksi 14, Erzincan'da eksi 6, Iğdır'da ise eksi 2 derece olarak ölçüldü.

Bölgede yüksek kesimlerde aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 39, Kars'ta 24, Ağrı'da 20 ve Ardahan'da 1 olmak üzere toplam 84 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, köy yollarında karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Erzurum'da son 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 8 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince çeşitli hastanelere ulaştırıldı.

Editör

Son Güncelleme: 14.02.2013 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.