Erzurum’da TOKİ mutluluğu

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Erzurum Aziziye’de yapılacak konutlar için kura töreni yapıldı. Kurada bin aile ev sahibi olmanın sevincini yaşadı.

admin
admin
31 Temmuz 2019 Çarşamba 07:16
Erzurum’da TOKİ mutluluğu

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından 50 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi kapsamında Erzurum Aziziye’de 2+1 ve 3+1 planda yapılacak bin konut için bugün kura töreni yapıldı.

Bin konut için 6 bin 141 kişinin başvurduğu projenin kura töreni Erzurum Spor Salonu'nda noter huzurunda düzenlendi. Kura törenine katılan vatandaşlar ilk kez ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.

Önce şehit ailelerine ardından engelliler ve emekliler için kura çekildi. Son bölümde ise diğer vatandaşlara kura çekildi. Kura çekiminde ev sahibi olmaya hak kazananlar büyük mutluluk yaşayarak gözyaşı döktü.

Kura esnasında isminin okunduğunu duyan vatandaşlar duygusal anlar yaşadı. Sevinçleri gözlerinden okunan hak sahipleri duygularını ifade etmekte zorlanırken; bu mutluluğu ev sahibi olmak isteyen herkesin yaşamasını diledi.

Erzurum Aziziye projesinde konutların 500’ü "2+1", 500’ü de "3+1" nitelikte olacak. Alt gelir grubuna yönelik olan 2+1 konutlar 522 TL’den başlayan taksitlerle yüzde 12, yüzde 20 peşin ve 180, 240 ay vade seçenekleri ile satışa sunuldu. Orta gelir grubuna yönelik olan 3+1 konutlar ise 901 TL’den başlayan taksitlerle yüzde 10, yüzde 20 peşin 120 ve 180 ay vade seçenekleri ile satışa sunuldu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.