Erzurum’da şehitliğe ziyaret

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü etinlikleri kapsamında Erzurum’da Kars Kapı şehitliği ziyaret edildi.

admin
admin
15 Temmuz 2019 Pazartesi 23:17
Erzurum’da şehitliğe ziyaret

Erzurum'da, Karskapı Şehitliği'nde düzenlenen programda, Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi. Vatandaşlar ve protokol üyeleri daha sonra şehitliklere karanfil bıraktı.

Programda saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından dua edildi. Şehitlik ziyareti sırasında Vali Okay Memiş ve şehit aileleri arasında duygusal anlar yaşandı.

Erzurum Valisi Okay Memiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, hain darbe teşebbüsü neticesinde 251 şehit verildiğini anımsattı.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da hiç hak etmediği olayla karşılaştığını ifade eden Memiş, "Türkiye, kendini manevi dünya ile özleştiren ve din kisvesi altında içimize kadar sızan hainlerin darbe teşebbüsüne maruz kaldı. Bu olaydan ders çıkarmamız gerekiyor. Devlet ve devleti temsil eden yöneticiler olarak herkese eşit mesafedeyiz. Sadece bir görüşe, kanaate ve zihniyete devleti teslim etmenin sonuçlarını hep beraber gördük." diye konuştu.

Allah bir daha bize bu tür tecrübeler yaşatmasın” diyen Vali Memiş, “Ben o tarihte 3 yıl önce 11 yaşındaki küçük oğluma baba darbe ne demek dediğinde cevap veremedim baba neden bizi savaş uçakları tepemizde uçuyor sorusunu cevaplamakta müşkülat yaşadım. Düşünebiliyor musunuz yani kendi savaş uçaklarınız kendi polisinizi kendi mitinizi kendi kurumlarınızı bombalıyor böyle bir ihanet olabilir mi. Ama maalesef bizim Türk milletimiz hep böyle içimizden bölünmüş ondan sonra darbe yemişiz. Fakat akıllanmamız lazım ve biz devleti sadece belirli bir düşünceye sadece belirli bir fikre sadece belirli bir zihniyete sahip insanlarla yönetme zihniyetini terk etmemiz lazım bundan ders çıkarmamız lazım. Herkese eşit mesafede olup liyakat esasına göre hareket etmemiz lazım ve öyle de yapıyoruz. Buna çok dikkat ediyoruz. Ben tekrardan bu vesileyle 15 Temmuz da hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum yine terörle mücadelede hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum yine Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bütün Kurtuluş Savaşı şehitlerine de Allahtan rahmet diliyorum ve gazilerimize şifalar diliyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise basın munseplarına yaptığı değerlendirmede, “Önce şunu söyleyeyim ki 15 Temmuzun seneyi devriyesinde bulunuyoruz hain bir kalkışmaya ülkemiz karşı karşıya kaldı. Maalesef beklemediğimiz bir olaydı bu çünkü ilk kez Türk tarihinde o güne kadar görülmemiş bir şekilde ülkemizin milletin kendi parasıyla aldığı silahlar millete doğrultuldu ve ordu içerisinde bir grup hain ele geçirdikleri silahlarla başta Türkiye Büyük Millet Meclisi olmak üzere silahları halka yönelttiler, askerimize yönelttiler ama bilmediler ki bu millet yeri geldiği zaman tankın altına da yatar, üstüne de çıkar, göğsünü kurşunlara siper eder ve dediğimiz gibi oldu çok kısa bir süre içerisinde teslim alındı ve hepsi içeri tıkıldı ve gerekli ceza da peyder pey çarptırıldılar. Biz hep biliriz ki su uyur düşman uyamaz, mutlaka dikkatli olmamız lazım, tedbirimizi almamız lazım her türlü kılığa girebilir ve ülkemizi içeriden kuşatabilirler. Ben bütün şehitlerimize başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere gerek emniyet acısında gerek cephelerde şehit olmuş askerlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Allah bir daha milletimize böyle bir gün göstermesin temennisinde bulunuyorum” şeklinde konuştu.

Programa, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, Erzurum Bölge Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak'ın yanı sıra şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.