ERZURUM’DA SEÇİM TEDBİRLERİ

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında il seçim güvenliği toplantısı yapıldı.

03 Ekim 2015 Cumartesi 14:52
ERZURUM’DA SEÇİM TEDBİRLERİ
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında il seçim güvenliği toplantısı yapıldı. Toplantıda 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin huzur ve güven içerisinde yapılmasının temini amacıyla seçimden önce, seçim günü ve seçim sonrası alınacak önlemler değerlendirildi. 

Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, MİT Bölge Başkanı ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Toplantı sonunda seçimden önce, seçim günü ve seçim sonrası alınacak tedbirlerle ilgili alınan kararlar şöyle;

-Siyasi parti temsilcilerinin tamamının görüşleri alınarak mutabakata varılan konular çerçevesinde; siyasi partilere ait ilan, reklam malzemeleri ve tanıtıcı bayraklar parti binaları ve seçim irtibat büroları önündeki kaldırımları taşmayacak şekilde asılacak, İl ve İlçe Seçim kurullarının belirlediği alanlar haricinde başka bir yere asılmayacaktır.

-Siyasi partiler tarafından düzenlenecek mitinglerde yol güzergahları ve miting alanının bayrak ve afiş çalışmaları miting günü dahil olmak üzere ilk üç gün yapılacak ve süslemeler mitingden sonraki gün kaldırılacaktır. Eğer mitingden sonra başka bir siyasi partinin mitingi varsa ilgili bayrak ve afişler mitingi müteakiben derhal kaldırılacaktır.

-Seçim çalışmalarında otobüs, tır ve dorseleri şehir içi trafiğinde kullanılmayacaktır.

-Seçim çalışmalarında propaganda amaçlı olarak otomobil ve minibüsler kullanılacaktır. Bu araçlarla yapılacak sesli propaganda yalnızca Cumartesi ve Pazar günleri 11:00 ile 17:00 saatleri arasında yapılacaktır.

-Yapılacak olan siyasi parti mitinglerinden 1 (bir) gün önce de sesli propaganda yapılabilecektir. Eğer mitingden önceki gün hafta içi mesai gününe denk gelir ise sesli propaganda saat 10:00’dan gün batımına kadar yapılabilecektir.

-Seçim çalışması esnasında kullanılan araçlarla sesli propaganda yapılırken "Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği"nde belirlenen yasal ses sınırlarına dikkat edilecek, özellikle Okul, Hastane, İbadethane vb. yerlerde azami dikkat gösterilecektir.

-Cumhuriyet Caddesi (Havuz başı ile Narmanlı Cami arasında) üzerinde siyasi partilere ait azami iki adet seçim standı açılabilecek, bu stantlarda sesli propaganda yapılmayacak ve süslemeler stant önleriyle sınırlı kalacaktır.

-Siyasi partiler tarafından kullanılan araçların plaka kısımlarına süsleme yapılmayacak ve isim vb. şeyler yapıştırılarak plaka kısımları kapatılmayacaktır. 

Editör

Son Güncelleme: 03.10.2015 14:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.