ERZURUM’DA ÖĞRENCİLERE TABLET BİLGİSAYAR DAĞITILDI

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan ‘FATİH Projesi’ kapsamında Erzurum Lisesi öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtıldı.

22 Mayıs 2015 Cuma 13:57
ERZURUM’DA ÖĞRENCİLERE TABLET BİLGİSAYAR DAĞITILDI
Eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullardaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘FATİH Projesi’ kapsamında Erzurum Lisesi 9. sınıf öğrencilerine düzenlenen törenle tablet bilgisayarlar dağıtıldı. 

Vali Dr. Ahmet Altıparmak törene katılan eğitimcilere değerler eğitimine önem vermeleri konusunda çağrıda bulunurken, öğrencilere de yaşadıkla çevreyle ilgili hiçbir şeye duyarsız kalmayarak ”bu şehrin sakini değil, sahibi olun” dedi.

Çocuklarımıza teknolojiden en iyi şekilde yararlanma yollarını aramamız gerektiği belirten Vali Dr. Ahmet Altıparmak bu konuda herkese önemli görevler düştüğünü belirterek ” Bizim kuşak teknolojinin nerden nereye geldiğini iyi bilen yaşayan ve nereye gideceğini noktasında hayallerini zorlayan bir kuşaktır.Bugün gelinen noktaya bakıldığında, ailelerin çocuklarına bilgisayar almama noktasından ziyade, bu bilgisayardan çocuklarımızı nasıl koruruz noktasına geldiğini görüyoruz.Elimizde kontrol edemeyeceğimiz o aletlerden bilgisayarlardan öyle saldırılar var ki,çocukların geleceğine, şekillenmesine yönelik ve her şeyden önemlisi, Türk Aile yapısını tehdit edecek o kadar saldırı var ki önüne geçmek için gayret ediyoruz.Bu saldırılara tamamen kapanamayız.Kapandığımız zaman karanlığa mahkum oluruz. Teknolojiden en iyi şekilde yaralanmanın yollarını aramak zorundayız.Kimlikli kişilikli şahsiyetli ve her şeyden öncede kendi örf ve ananelerine uygun nesiller yetiştirmek için bunları iyi bir enstrüman olarak kullanmak zorundayız” dedi.

Eğitimcilerden bir savaşçı gibi bir misyoner gibi davranarak değerler eğitimi üzerinde durmalarını isteyen Vali Altıparmak ,”değerleri olmayan, kuralları olmayan bir toplum, toplum olamaz,geleceğini garantiye alamaz.Toplumun her kesimini ,Türkü, Kürdü,Alevisi Sünnisi Çerkezi, hiç fark etmez.Bütün kesimi kucaklayacak şekilde,tüm ülkemizi ,Erzurum’da da Erzurum’u kucaklayacak şekilde,değerler eğitimini vermemiz lazım.Değerler eğitimi tamamen insanı, insan gibi yetiştirmeyi ,saygı,sevgi ortak yaşamak ve kent kültürü vermeyi amaçlamaktadır.Toplumlar için on yıl,yirmi yıl önemli değil.Ama insan için her yılın ayrı bir kıymeti ayrı bir değeri vardır.Biz eğer değerler eğitimini on yıla ciddi manada sığdırırsak ondan sonraki bütün nesilleri kurtarmış oluruz” dedi.

Şehrimizi ilgilendiren tüm meselelerde duyarsız kalınmamasını isteyen Vali Altıparmak öğrencilere çağrıda bulunarak ”Bu kentin ben sakini değil, sahibiyim diyeceksiniz. O zaman bu kent yaşanabilir bir kent olur.Yaşanabilir bir Türkiye olur.Bu kentin sahibi olduğunuzu iddia ediyorsanız, bütün konularda duyarlılık göstermek zorundasınız” dedi.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak teknolojinin eğitime kazandırılması ve her aileye ulaşılması anlamında, Fatih Projesinin büyük anlam ifade ettiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Editör

Son Güncelleme: 23.05.2015 08:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.