ERZURUM’DA LEZZETİN ŞİİRE DÖKÜMÜ

Erzurum’da bir çorbacı lokantasının duvarına astığı ‘çorba’ şiiriyle müşterilerinin ilgisini çekiyor.

02 Eylül 2013 Pazartesi 10:02
ERZURUM’DA LEZZETİN ŞİİRE DÖKÜMÜ
Erzurum’da Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir çorbacı da Ahmet Rasim’in ele aldığı ‘Çorba’ şiirini duvarına asarak rekabeti önlemeye çalışıyor.

Lokanta dükkanını 10 yıl önce açan Selman Yeşilkent, o zamanki yıllarda rekabetin fazla olması nedeniyle ‘Çorba’ şiirini bereketin artacağını düşünerek duvara astığını söyledi. O döneme ait olan yaşayışları ele alan bir şiir olduğunu belirten lokanta sahibi Selman Yeşilkent, “ Ahmet Rasim’in ele aldığı bu şiiri lokantamızı ilk açtığımız zaman o dönemde rağbet fazla olduğu için bizde bereket niyetine lokantanın duvarına astık. Çorba şiiri herkes için sofrada bulunması gereken bir üslupta yazılmıştır. Bu yüzden kesinlikle herkesin ev ve lokantalarında bulunması gereken bir şiirdir. Ben bu şiirin sofralardaki bereketi arttırdığını düşünüyorum.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 02.09.2013 10:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.