ERZURUM’DA KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ

Erzurum’da "Kutlu Doğum Haftası", eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın da katıldığı programla kutlandı.

19 Nisan 2015 Pazar 17:43
ERZURUM’DA KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ
Erzurum’da "Kutlu Doğum Haftası", eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın da katıldığı programla kutlandı. 

Kazım Karabekir Spor Salonu'nda düzenlenen ve katılımın yüksek olduğu program Erzurum Hafızlar Topluluğu tarafından okunan dua ve ilahilerle başladı.

Ulu Camii Müezzini Yakup Tosunoğlu’nun Kuran tilavetinin ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan "İslam'da Hoşgörü" konulu sinevizyon gösterisi yapıldı.

Programa katılan eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, katılımcıları kutlu gecede Allah'ın selamıyla selamladığını belirterek, "Allah'ın selamı, bereketi, rahmeti üzerinize olsun. Kutlu Doğum Haftanızın mübarek olmasını temenni ediyorum, geceniz mübarek olsun" diye konuştu.

"Şanlı tarihimizden bir şaheser takdim ederek, sizlerden bir husus istirham etmek istiyorum. Bunun kıssası nedir, ne münasebetle yazılmıştır, lütfen araştırın" diyen Ala, şair Nabi'nin Peygamber aşkıyla yazdığı "Sakın Terk-i Edebden" kasidesini okudu.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ta, "Bugün burada hakikaten çok önemli bir konu etrafında toplanmış bulunuyoruz. Belki de bizim için en önemli olan, ama zaman içinde yitirdiğimiz, zaman içinde ne anlama geldiğini unuttuğumuz, birlikte yaşama ahlakı, birlikte yaşama kültürü. Bir Müslümana en fazla yakışan hakkı birazda karşı tarafın fikrinde aramaktır, değil mi?. Biz bu medeniyetin bu anlayışın fertleri insanları olarak, geçmişte Hristiyan’ın Mecusi’nin, envai çeşit inançtan insanın, bizim şehirlerimizde en rahat şekilde yaşatan kültürün evlatları olarak, maalesef bunu bugün hakkıyla yaşıyoruz teslim ediyoruz, diyemiyoruz” şeklinde konuştu.

“Bizim Ecdadımız kahramanlığının, cömertliğinin yanı sıra, peygamber ahlakı ile dünyaya hükmetmiştir “diye ifade eden Vali Altıparmak” bütün dünyada anlaşılan altın gibi sarı, kağırt gibi beyaza ,biz Müslüman gibi dürüst, Türk gibi güvenilir, Müslüman gibi ahlaklı diyebilmeliyiz. Ama maalesef bunu diye biliyor muyuz? Peygamber ahlakını eğer içselleştiremiyorsak, eğer yaşayamıyorsak, ne zaman böyle toplandığımız gibi övüneceğiz ve hayatımıza bir çeki düzen vereceğiz ”diye konuştu.

Müftü Vekili Celal Büyük’de bu yılki temanın "Hz. Peygamber, Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku" olarak belirlendiğini anlatarak, insanlığı hep birlikte barışa, sevgi ve kardeşliğe davet eden dinin mensupları olduklarını söyledi. 

Editör

Son Güncelleme: 19.04.2015 17:44
Anahtar Kelimeler:
ErzurumKutlu Doğum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.