ERZURUM’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Erzurum’da kentsel dönüşümü başlatıyor.

27 Temmuz 2014 Pazar 01:16
ERZURUM’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
Erzurum’un Yakutiye ilçesi sınırları içerisinde kalan ve Mecidiye, Aziziye, Gaziler ve Veyisefendi mahallelerini de kapsayan, Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilen yaklaşık 97 hektarlık alanda yürütülecek uygulamalara ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokol ile Bakanlık ve Belediye işbirliği içerisinde Erzurum’da 97 hektarlık alanın tamamen yenileneceği çalışmalara hız verildi. 

Yaklaşık 13 bine yakın kişinin yaşadığı ve 3 bin 750 konut yapısının bulunduğu alanda uygulama etaplar halinde yürütülecek. Kentsel dönüşüm ile göç veren ve çöküntü alanı haline gelen afet tehdidi altındaki bölgenin yeniden canlandırılması sağlanacak, bölgede oturan vatandaşlar bulundukları bölgede yeni konutlarda ikamet edecekler. Bölgede hazırlanan tasarım ile yöresel mimari unsurları taşıyan sağlıklı, güvenli, enerji açısından verimli bir yerleşim alanı oluşturulacak, sosyal donatı alanları arttırılacak, altyapı ve ulaşım sistemleri yenilenecek.

Editör

Son Güncelleme: 27.07.2014 01:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MehmetDursun KOÇAK 2014-07-27 14:43:59

İnşallah memleketimize yapılacak hizmetler sayın Recep Akdağ'ın yapdığı hizmetler gibi küçümsenmez Ahte vefa denen birşey var. Bir çivi çakandan Allah razı olsun.

Avatar
Erdoğan Zeğerek 2014-07-27 12:47:44

Sekmen Erzurum a gelince istemezükçüler yaygara koparmıştı! Kulakları çınlasın.