ERZURUM'DA KADINLARDAN HES PROTESTOSU

Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Pehlivanlı beldesinde hidroelektrik santraline (HES) karşı kadınlar iş makinalarının üzerine çıkıp yolu kapatarak protestoda bulundu.

08 Temmuz 2011 Cuma 17:59
ERZURUM'DA KADINLARDAN HES PROTESTOSU
Yapılacak HES ile yörede 4 bin ailenin mağdur olacağını, 3 milyon ağacın katledileceğini ve 40 bin dönüm de arazinin susuz kalacağını ileri süren kadınlar protesto gösterisinde bulundu. HES projesi sonucunda bölge halkının geçinemeyecek duruma geleceğini ileri süren yöre kadınları iş makinalarının üzerine çıkarak yolu trafiğe kapatıp protesto ettiler. Yeşil alanların da yok edilerek çevreye büyük zarar verileceğini öne süren kadınlar canları pahasına da olsa HES'e izin vermeyeceklerini belirttiler.
Dün gece saat 2 sularında iş makinalarının beldeye girdiğini gören köylüler araçların önünü keserek çalışmaya izin vermedi. Pehlivanlı beldesinde yapıma başlatılan ve belde sakinlerinin açtığı mahkeme ile bekletilen HES çalışmalarına dün başlanmak istendi. Ancak kadınların tepkisi ve protestosu üzerine çalışmalara başlanılamazken jandarma ekipleri bölgede olası bir olumsuz olay yaşanmaması için güvenlik tedbiri aldı.
HES projesinin yapılacağı alanda oturma eylemi yapan köylüler sloganlar ve gözyaşları arasında "suyumuzu kimseye vermeyiz" dediler.
Belde sakinleri yapılan HES projesinin beldenin geçim kaynağı olan suyu bitireceğini söyleyerek, "Yapılan HES projesini önlemek için elimizden geleni yapacağız" dediler. Ellerindeki bastonlarla eyleme katılan doksanlık nineler de iş makinalarının önüne kendilerini set kurdular.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.