ERZURUM'DA HAVA KİRLİLİĞİ YOK DİYE KENDİMİZİ KANDIRAMAYIZ

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak Erzurum'da ileri safhaya gelen hava kirliliği ile ilgili vali yardımcıları ve il müdürleriyle bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi.

26 Aralık 2013 Perşembe 13:48
ERZURUM'DA HAVA KİRLİLİĞİ YOK DİYE KENDİMİZİ KANDIRAMAYIZ
Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcıları Naci Aktaş ve Abdurrahman İçyer, ilgili kurum ve kuruluşların başkan ve müdürleri katıldılar.

Erzurum'da yaşanan hava kirliliğinin insan sağlığı için ileri safhada olduğunu belirten Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, "Erzurum'da hava kirliliği yok diye kendimizi kandıramayız. Bu hava kirliliğini önlemek için çeşitli destek ve tedbirler alacağız. Hava kirliliği dediğimiz zaman ilk akla gelen kömür ve sanayide kullanılan yağ ve lastiklerdir. Bunlar Erzurum'da hava kirliliğini ciddi manada etkiliyorlar. Bu etkiyi azaltmak için kömürün iyi kullanılmasından ziyade şehrin bu kömürden vazgeçmesi gerekiyor. Erzurum'un tamamen doğalgaza geçmesi lazım. Ailelere kredi temin ettirerek doğalgaza geçmelerini sağlamak lazım. Yoksa bu hava kirliliği küçük çocuklara ciddi manada rahatsızlıklar verebilir." dedi.

"BU KİRLİLİĞİN İÇİNE MİLYON DOLARLIK BİNA YAPSANIZ NE OLACAK KİMSE PARA VERMEZ"

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak daha sonra şunları kaydetti; "Bu kirli havanın içine milyon dolarlık bina yapsanız ne olacak kimse para vermez. Fırınların merkezden kaldırılması lazım. Ben Kırşehirliyim fırınlar orada 80'li yıllarda kaldı. Hava kirliğin önlemek için bu tür olumsuzlukların ortadan kaldırılması lazım. Palandöken'den merkeze baktığımız zaman şehrin ışıkları bile görülmüyor. Bu kadar net. Bunun için artık gerekli önlemlerin alınması vakti geldi."

"REKLAM GİBİ BROŞÜR HAZIRLAYIN"

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün hazırladığı broşürleri eleştiren Vali Altıparmak, "Bu broşürlere ben bile bakınca okuyasım gelmiyor, bir şey anlamıyorum. Broşürlerin acilen yenilenmesi lazım. Reklam gibi broşür hazırlayın. Anlaşılmayacak şeyleri yazmanızın bir anlamı yok."şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 26.12.2013 13:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
savaşan dadaşlar 2013-12-26 14:08:44

fakire dağıtılan kömürü engellersek sayın valim hava kirliliğide ortadan kalkmış olacak. saygılarımla ...hani eskiler derlerya
çayın taşı çayın kuşunu vurması misali...:)))))))))))