ERZURUM'DA ‘GERGEDAN BÖCEĞİ’ BULUNDU

Erzurum’da bir kahvehanede dünya genelinde nadir olarak görülen gergedan böceği bulundu.

05 Temmuz 2015 Pazar 12:21
ERZURUM'DA ‘GERGEDAN BÖCEĞİ’ BULUNDU
Erzurum’da bir kahvehanede dünya genelinde nadir olarak görülen gergedan böceği bulundu. 250 bin TL değerindeki ender rastlanan gergedan böceğini bulan Hasan Köseoğlu, bilimsel olarak böceği incelemek isteyen uzmanları davet etti.

Yurt dışında dudak uçuklatıcı fiyatlara satılan, dünyanın en güçlü böceği olarak da bilinen gergedan böceğine Erzurum’da rastlandı. Erzurum’un Gürcükapı semtindeki bir kahvehanede bulunan gergedan böceği, kahvehane işletmecisi Hasan Köseoğlu tarafından koruma altına alındı. Böceği, kahvehaneyi temizlediği esnada su birikintisinin olduğu yerde bulan Köseoğlu, bilimsel olarak böceği incelemek isteyenlere çağrıda bulundu. Böceği veterinere götürdüklerini söyleyen Hasan Köseoğlu, böceği nasıl bulduğunu anlattı.

Öğle saatinde kahvehaneyi temizlemek istediği esnada böcekle karşılaştığını ifade eden Köseoğlu, “Kahvehaneyi süpürürken gergedan böceğini buldum. Görünce ilk başta çok şaşırdım. En başta tabi gergedan böceği olduğunu anlayamadım. Sonradan gergedan böceği olduğunu anladım. Daha sonra belki yavruları veya anası babası vardır diye kahvenin etrafını aradım ama bulamadım” dedi.

Böceğin beslenmesi için veterinere götürdüğünü anlatan Köseoğlu, “Veterinere götürdük ne yer ne içer diye. Onlar da doğaya bırakın dediler. Ben de parkın içinde böceği gezdirmeye başladım. Karıncaları kovalamaya başladı” diye konuştu.

Gergedan böceğini bulduğu için şanslı olduğunu dile getiren Hasan Köseoğlu, “Böceği incelemek için üniversitelerden gelen öğrenciler olursa veya öğretmenler olursa gelip bakabilirler. Böcek bizim korumamız altında, gelip inceleyebilirler” şeklinde konuştu. 

Editör

Son Güncelleme: 05.07.2015 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali YILMAZ 2015-07-06 00:06:34

Bu böceğin nasıl ve nereye satıldığını bilen var mı