ERZURUM’DA FETİH, BAYRAK VE VATAN ŞUURU

Milli irade ve demokrasi nöbetlerinin zirve şehri Erzurum’da karadan gemi yürütüldü.

admin
admin
07 Ağustos 2016 Pazar 16:07
ERZURUM’DA FETİH, BAYRAK VE VATAN ŞUURU
Milli irade ve demokrasi nöbetlerinin zirve şehri Erzurum’da karadan gemi yürütüldü. Ay yıldızlı bayraklar eşliğinde tekbir getiren Dadaşlar, attıkları sloganlarla terörist başı vatan haini FETÖ ve onun kahpe işbirlikçilerini telin etti. Milli İrade ve Demokrasi Platformu’nda vatandaşlara seslenen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, “Dadaşlar, 15 Temmuz gecesinden beri üç haftadır bu meydanlarda nöbet tutuyor. Erzurum o gece, bir iki saatin içerisinde kadınıyla, çocuğuyla, genciyle, ihtiyarıyla Cumhuriyet Caddesi’ne aktı. O unutulacak bir gece değildi” dedi. “Yüz yıl önce Aziziye ve Mecidiye Tabyaları’na hangi ruhla koştuysak 15 Temmuz gecesi de Cumhuriyet Caddesi’ne aynı ruhla koştuk” diyen Bakan Akdağ, şunları kaydetti: “Hain FETÖ ve çetesi, tuzaklar kurmuştu. Ama bilmiyorlardı ki, bütün tuzakların üstünde Allah’ın bir hesabı var. Onların hesabı varsa Yüce Rabbimizin de bir hesabı var. Bunu bilmiyorlardı. Senelerce bize hizmet dediler, senelerce dinden bahsettiler, millete hizmetten bahsettiler, ikiyüzlülükle bizi kandırdılar. Ve en sonunda 15 Temmuz gecesi hain emellerine varmak için harekete geçtiler. Kendilerine göre iyi hesap yapmışlardı. Ama hesap etmedikleri bir şey vardı asil Türk milleti, hesap etmedikleri bir şey vardı Dadaşlar, hesap etmedikleri bir şey vardı oda bu milletin gözbebeği Recep Tayyip Erdoğan. 40 senedir hain emelleri için planlar yaptılar. Ordumuzun içine sızdılar, polisimizin içine sızdılar, yargımızın içine sızdılar da sonra ne oldu? Sonları hüsran oldu. Onlar 40 sene hesap yaptı, ama bu aziz millet onları 20 saatte esfel-i safiline gönderdi. Sizin huzurunuzda bir kere daha hükümetim adına, devletim adına söz veriyorum ki, o canilerin, o katillerin cezasını en ağır biçimde vereceğiz. Bir bir hukuka teslim edildiler, ediliyorlar. Bu mücadelenin gerçek kahramanları sizlersiniz.”
“ABD, KATİLİ VAKİT GEÇİRMEDEN TÜRKİYE’YE TESLİM ETMELİ”
Türkiye’ye darbe girişiminde bulunan paralel devlet yapılması çetesinin lideri FETÖ’yü ABD’nin vakit geçirmeden Türkiye’ye vermesi gerektiğini ifade eden Bakan Akdağ, ABD’ye seslenerek, şöyle dedi: “Adice bir katil şebekenin başı olarak Pensilvanya’ya çöreklenmiş olan FETÖ’yü Amerika Birleşik Devletleri bize vermiyor. Erzurum’dan bir kere daha sesleniyorum: Hukukun gereğini, aramızdaki antlaşmaların gereğini Amerika Birleşik Devletleri yapmalıdır. Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti bu katili, behemehâl, vakit geçirmeden Türkiye’ye teslim etmelidir. Bu darbe teşebbüsü Türkiye’yi Suriye’ye çevirmeye çalışan, Türkiye’yi Mısır’a çevirmeye çalışan bir darbe teşebbüsüydü. Buna FETÖ’nün aklı, buna FETÖ’nün çetecilerinin aklı yetmez. Bunların üst aklı var. Bunlar, Allah korusun, Türkiye'yi istiklalini kaybetmiş bir memlekete döndüreceklerdi. Ama Ömer Hasdemirler, Oğuzhanlar, İbrahimler buna müsaade etmediler. Hain darbeciler, Ömer Astsubay’a 30 kurşun attılar. Ama 30 kurşun Ömer’in dünyada da ahirette de madalyası oldu. Bugün o Ömerlerden toprağın altında 240 şehidimiz var, vatan evladı var. Kimisine şahadet nasip oldu, kimisine gazilik nasip oldu. O şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir ki biz bugün Yakutiye Medresesi'ni bu birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize şahit tutabiliyoruz. Zor günler geçirdik, sıkıntılı günler geçirdik ama şunu bir kere daha anladık ki bu topraklar üstünde yaşayan Türk milleti, 79 milyon hepimiz biriz, hepimiz beraberiz, hepimiz kardeşiz… Sizin sıkıyönetiminiz bu Erzurumlu’ya söker mi? Sizin sıkıyönetiminiz bu Türk milletine söker mi? Sizin sıkıyönetiminiz bu milletin değerli evladı Başbakanımız Binali Yıldırım’a söker mi? Hele hele sizin sıkıyönetiminiz bu milletin yiğit evladı, göz bebeği Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’a söker mi? Sökmez! Sökmedi de… Bugün süratle bir normalleşme içerisindeyiz. Artık herkes yerini biliyor. Ordumuz bu çetelerden temizlendikçe gerçek hüviyetine bürünüyor. Şerefli ordumuz bu çetelerden temizleniyor. Polisimiz bu çetelerden temizleniyor. Milli Eğitimimiz, okullarımız bu çetelerden temizleniyor. Esnafımız, içine çöreklenmiş olan bu çetelerden temizleniyor. Sağlık Bakanlığı, çöreklenmiş olanlar bu çetelerden temizleniyor. Adaletle hükmedeceğiz, adaletten bir milim bile ayrılmayacağız. Ama hepiniz de emin olun ki ne Ömerlerin, ne Oğuzhanların, ne İbrahimlerin kanı asla yerde kalmayacak. Bundan hepiniz emin olun.”
“ERZURUM; DEMOKRASİ VE MİLLİ İRADENİN YILMAZ SAVUNUCUSUDUR”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, Erzurum’un demokrasi ve milli iradenin yılmaz savunucusu olduğunu bildirdi. Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Evet, şehitlerimiz var, gazilerimiz var, bir de gazi milletimiz var. Çünkü 15 Temmuz akşamı aziz milletimizi çökertmek isteyen, milletimizi bölmek isteyen, ülkemizi işgal etmek isteyen o hainlere karşı sokaklara dökülerek öyle bir mücadele verdiniz ki artık akılları bir daha başlarına gelmeyecek. Hesap edemediler, düşünemediler. Bu millet öyle bir millet ki, vatanı için, milleti için, bayrağı için, ezanı için gerekirse koşa koşa ölüme gider, şahadet şerbetini içer. İşte 15 Temmuz akşamı Erzurumlu Dadaşlar, yani sizler Cumhuriyet Caddesi’ni öyle bir doldurdunuz ki, biz şimdiye kadar hiç öyle bir kalabalık görmedik. Siz kendi içinizden, kendi benliğinizden coşan o coşkuyla, o heyecanla, o imanla caddeleri, sokakları, meydanları doldurdunuz. O bakımdan sizlere ‘Gazi Millet’ diyoruz, ‘Gazi Dadaşlar’ diyoruz. Bu sıfatı sizler hak ettiniz. Aziz milletimiz hak etti. Bu milletin imanı var ya, iman cesaret verir, iman coşku verir, iman heyecan verir. Bu akşamki yürüyüşümüzde arkamızdan bir gemi yürüdü, gemi. Biz biliriz, bizim ecdadımız yeri geldiği zaman karadan gemileri yürütmüş. İstanbul’un fethi o şekilde nasip olmuş. Birileri, ülkemizin ordusunu, emniyetini, demokrasisini, Cumhurbaşkanını, Başkomutanını, Başbakanını, Bakanlarını, Milletvekillerini alaşağı edip burayı işgal edebileceklerini zannettiler. Ama bilmediler ki, devletimizin başında öyle bir Cumhurbaşkanı Başkomutan var ki dimdik ayakta. Birileri bırakıp kaçacak diye yaygara yaptı, ama düşünmediler ki, Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu cesur milletin cesur bir evladı. Bu aziz milletinden ayrılmaz, ölse de kalsa da milletiyle beraber, aziz milletiyle beraber olur. Vatanımıza, devletimize, demokrasiye hep beraber sahip çıktık.”

“BİZİM İSİMLERİ UNUTULMAYACAK NİCE KAHRAMANLARIMIZ VAR”
Başkan Mehmet Sekmen, “Bizim isimleri unutulmayacak nice kahramanımız, nice gazilerimiz var” dedi. Sekmen, şöyle devam etti: “Bir yanda vatanı için askerlerimiz, polislerimiz, bütün devlet erkânı şehit olmaya koşuyor, vatanına sahip çıkıyor. Bir yandan da hainler vatanı işgal edip, birilerine peşkeş çekmeye çalışıyor. Biri hainliği ile ‘Hain bir Fetö vardı, ülkemizi işgal ettirmeye, vatanımızı bölmeye, devletimizi yıkmaya, milletimizi tanklarla, bombalarla, silahlarla öldürmeye çalıştı ama Allah fırsat vermedi’ diye asırlarca lanetle konuşulacak. Diğer yanda da şöyle denilecek. Yine öyle insanlar sokaklara, devletin kurumlarını korumaya koştular ki bu insanlar da kahramanca şehit oldular. Adları unutulmayacak ve hep rahmetle yâd edilecek. Şahadet şerbetini içen demokrasi kahramanlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Kahraman gazilerimize acil şifalar diliyorum. Ey Gazi Dadaşlar, biliriz ki su uyur, düşman uyumaz. Uyanık olacağız. Gözlerimiz açık olacak. Dostu, düşmanı tanıyacağız. Ayakta olacağız, kıyamda olacağız. Hiçbir zaman şehit kanıyla sulanmış bu vatanı kimseye teslim etmeyeceğiz. Çünkü bu aziz belde ümmetin, milletimizin son kalesidir. Bu belde giderse ümmetin, milletin sığınacak kalesi kalmaz, daha da zayıflar ve darmadağın olur. Çünkü bizim gidecek, sığınacak başka yerimiz yok. Bu ülkemizi gözümüz gibi koruyacağız, şanlı bayrağımızı dalgalandıracağız. Devletimizin kurumlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, emniyet güçlerimize, devletimizin Başkomutanlığı’na Cumhurbaşkanlık Külliyesi’ne, Başbakanlığımıza, bütün kurumlarımıza gözümüz gibi bakacağız. Çünkü bunlar sadece bizim değil, gelecek nesillerimizin kurumlarıdır. Bunları güçlü bir şekilde ayakta tutarsak bu memleket yıkılmaz. Bunun için diyoruz ki, güçlü devlet, güçlü millet. Şehitler ölmez, vatan bölünmez.” Bu arada Prof. Dr. Nurullah Genç şiirlerini seslendirirken, Grup Tillo da demokrasi nöbeti tutan Erzurumlulara ilahi konseri verdi. Seher vakti Lalapaşa Cami ve avlusunu dolduran vatandaşlar teheccüd namazı kılarak, vatanımızın, milletimizin, devletimizin bekası için yapılan duaya hep birlikte ‘Âmin’ dedi. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.