ERZURUM’DA DEZAVANTAJLI BÖLGELER İÇİN ÖNEMLİ PROJE

Erzurum’un en eski yerleşim yeri ve aynı zamanda 1990’lı yıllara kadar ticaret merkezi olan Mahallebaşı ve çevresindeki 13 mahallenin yeniden eski ihtişamlı günlerine dönmesi için çalışma başlatıldı.

01 Ekim 2013 Salı 21:38
ERZURUM’DA DEZAVANTAJLI BÖLGELER İÇİN ÖNEMLİ PROJE
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın koordinesinde yürütülen Proje ile bölgede sosyo-ekonomik dönüşüm projesi uygulanacak. 
Mahallebaşı ve Çevresi Sosyo – Ekonomik Dönüşüm Projesi olarak uygulamaya konulan proje ile bölgenin ekonomik manada güçlendirilmesi ve sosyal yönden desteklenmesi amaçlanıyor. Vali Altıparmak başkanlığında yapılan toplantı ile bölgede yapılması planlanan çalışmalar masaya yatırıldı.
Daha sonra kurumların bu bölgelerde yaptığı çalışmalarla ilgili olarak kurum müdürlerini dinleyen Vali Altıparmak kurumların bir kısmının oraya taşınabileceğini ve oralarda yoğunlaşabileceğini söyledi. Kamu kurumlarının oraya yoğunlaşması ile bölgede bir değer artışı olacağını ifade eden Vali Altıparmak orada kentsel dönüşümün de olumlu etkisinin olacağını belirtti. Toplantıya katılan kurumların bir araya gelerek o bölgede yapacağı çalışmalarla ilgili olarak teknik çalışmalar yapmasını isteyen Vali Altıparmak çalışmalarını daha sonra yapılacak olan geniş kapsamlı toplantıya getirmelerini istedi.
Bölgeye yönelik yapılacak çalışmalara ilişkin görüş ve düşüncelerin paylaşılmasının ardından toplantı sona erdi.  

Editör

Son Güncelleme: 01.10.2013 21:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.