ERZURUM’DA DEMOKRASİ NÖBETİ

admin
admin
17 Temmuz 2016 Pazar 01:06
ERZURUM’DA DEMOKRASİ NÖBETİ
Erzurum’da düzenlenen Bayrak Yürüyüşü ile kentte demokrasi şöleni yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sokağa çıkın” talimatını harfiyen yerine getiren Dadaşlar, Narmanlı Camii’nden Havuzbaşı Kent Meydanı’na kadar yürüyerek darbe girişimine kalkışan cuntacıları telin etti. Devletine her daim bağlı olan Erzurumluların demokrasi nöbeti görülmeye değerdi. Ay yıldızlı Türk bayraklarıyla darbe zihniyetini kınayan Erzurumlular tek vücut halinde tekbir ve dualar eşliğinde tabiri yerindeyse demokrasi bayramı yaşadı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Polisevi önünde Cumhuriyet Caddesi’ni dolduran halka hitaben yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Başkan Sekmen, FETÖ, paralel yapı ve cuntacı hainlere seslenerek, “Ey alçaklar, aklınızı başınıza toplayın. Bu vatanın, bu milletin birlik ve beraberliğini bozamazsınız. Size bu fırsatı vermeyeceğiz. İşte Erzurum’dan Dadaşlar diyarından size sesleniyoruz. Bu memleket müstemleke ülkesi değil, bu memleket ajanlar ülkesi değildir. Bu memleket aslanların, yüreği cesur olanların memleketidir. Bunun için, Doğu’nun kalesi serhat şehrimiz Erzurum’dan Ankara’ya, tüm Türkiye’ye selam olsun. Türkiye’nin uzak kalesi, cesaret ve İslam’ın bayraktarı Erzurum’dan Alpaslanların, Fatihlerin, Yavuzların, Atatürklerin, Mendereslerin, Özalların, Erbakanların, Türkeşlerin torunları size sesleniyor. Tarihi şan ve şerefle dolu olan bu mukaddes şehirden darbe girişiminde bulunan hainlere sesleniyoruz, alçaklara sesleniyoruz. Ey alçaklar; siz hangi cesaretle bu büyük milletin, bu ulu milletin canına kıyıyorsunuz, darbe teşebbüsünde bulunuyorsunuz? Bu gücü, bu desteği nereden alıyorsunuz?”

“MİLLETİMİZ BEDRİN ASLANLARI GİBİDİR, HİÇ KİMSE ÖNÜNDE DURAMAZ”
Başkan Mehmet Sekmen, “Darbecilerin oyununu aziz milletimiz bozmuştur” dedi. Sekmen, şöyle devam etti: “Bunların oyunu varsa Allah’ın da bir oyunu vardır. Allah’ın oyunu inşallah bunların boynuna geçecek, bunları boğacak, rezil rüsva edecektir. Bu aziz millet yedi düvele karşı mücadele vermiş, memleketinin yedi bölgesine girilmiş ama bu millet çocuğu, genci, yaşlısıyla yedi düvele dersini vermiş, canını vermiş ama memleketini vermemiştir. Siz kim oluyorsunuz da bu milletin vatanını bölmeye, bu milletin birlik ve beraberliğini bozmaya kastediyorsunuz, darbe yapmaya kalkışıyorsunuz? Bu vatan şehitler oldukça, gaziler oldukça bölünmeyecektir. Milletimiz Bedrin Aslanları gibidir, hiç kimse önünde duramaz. Bu milletin öz malı tanklarını, toplarını, tüfeklerini millete doğrultmak kimin aklıdır? Bu hainlere hep beraber gerekli cevabı vereceğiz. Dün bu topraklarda şehit kanı dökmek isteyenler oldu. Ama Erzurum’da dadaşlar bu sultan şehirden hainlere dersini verdi. Yine bu hainlere dersini hep beraber vereceğiz. Biz bu ülkenin kalkınmasını sağlamak üzere, birlik ve beraberliğini sağlamak üzere gece gündüz çalışırken, bu hainler milleti parçalamak, ülkeyi bölmek için hainlikler yapıyor. İşte 81 vilayetimizde olduğu gibi bu aziz milletimiz darbecilere karşı canlarını siper etmek için Erzurum’da da genç yaşlı, kadın erkek demeden meydanları doldurdu. Vatanının birliğine, milletinin bütünlüğüne ihanete kalkışan hainlere gerekli cevabı vermek üzere hazır bekliyor. Devletimiz birdir, milletimiz bütündür, bayrağımız tekdir, vatanımız tekdir. Bizim ülkemizden başka vatanımız yoktur. Biz ölsek de kalsak da buradayız. Bu topraklar bizimdir. Kimse bu vatanı parçalayamaz. Bu hain satılmışlara gerekli cevabı hep beraber vereceğiz. Asla uyumayacağız, uyanık olacağız, uyanık kalacağız ve o alçaklara, o işbirlikçilerine, o satılmışlara fırsat vermeyeceğiz.”

Editör

Son Güncelleme: 17.07.2016 01:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.