ERZURUM’DA DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR

Tarihi ticaret yolları üzerinde bulunan Erzurum'un türkülere konu olan eski çarşıları, pazarları, caddeleri Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel tasarım çalışmaları yapılarak tarihi dokusuna uygun olarak yeniden restore ediliyor ve 'Prestij Caddesi' oluşturuluyor.

03 Mayıs 2015 Pazar 11:05
ERZURUM’DA DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR
Tarihi ticaret yolları üzerinde bulunan Erzurum'un türkülere konu olan eski çarşıları, pazarları, caddeleri Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel tasarım çalışmaları yapılarak tarihi dokusuna uygun olarak yeniden restore ediliyor ve 'Prestij Caddesi' oluşturuluyor. 

Bat Pazarı'ndaki bütün işyerleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokusuna uygun olarak ücretsiz bir şekilde bakımdan geçirildi ve ahşapla stilize edilerek baştan aşağı boyandı. Ayrıca, Kongre, Ayaz Paşa, Erzincan Kapı, Kavaflar, Atatürk Evi Mumcu ve Kombina caddelerinde ise kentsel tasarım çalışmaları yapılarak 'Prestij Caddesi' oluşturuldu.

Bat Pazarı’nda yapılan kentsel tasarım çalışmalarına kış şartları nedeniyle ara veren Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, sık sık Bat Pazarı'nda ve diğer kentsel tasarım çalışması yapılan prestij caddelerinde incelemelerde bulunarak çalışmaları yakından takıp ediyor. Bat Pazarı’ndaki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Sekmen, altyapı çalışmalarını bitirdiklerini, kaldırım ve aydınlatma çalışmalarını yaptıklarını ifade ederek, “ Yaptığımız kentsel tasarım çalışmasıyla Bat Pazarı örnek bir cadde oluyor. Bu çalışmalarımız sadece Bat Pazarı’nda değil, Cedid, Kasımpaşa, Tahtacılar ile diğer cadde ve mahallelerimizde de devam edecek.” şeklinde açıklamalarda bulundu. Geçen yıl 6 prestij caddesi yaptıklarını kaydeden başkan Sekmen, bu sene ise 20’ye yakın caddeyi elden geçirerek tertemiz bir konuma taşıyacaklarının müjdesini verdi.

Eski yerleşim alanlarında kentsel dönüşüm çalışmaları yaptıklarına vurgu yapan Başkan Sekmen, “Erzurum'un çehresini değiştirmek için hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Tarihi İpek Yolu güzergâhında bulunan şehrimizin eskimiş, çöküntü ve yıkıntı görünen alanlarını elden geçirerek, alt yapısını, üst yapısını ve binalarını tertemiz bir konuma kavuşturuyoruz. Erzurum’u, yaşanılabilir bir şehir konumuna getiriyoruz.”dedi.

Sadece il merkezini değil, köyleri (mahalleleri) ve ilçeleri de huzur içerisinde yaşanılabilir bir konuma getirmek için çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Başkan Sekmen, “Ne söz verdiysek yerine getiriyoruz. Modern ve çağdaş mimari örneklerini, farklı tasarımları, vatandaşlarımızın göz zevkine hitap eden estetik tarzları bu mübarek beldenin değişimi ve inşası için kullanıyoruz.” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 03.05.2015 11:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.