ERZURUM'DA COŞKULU VE RENKLİ FETİH KUTLAMASI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin, İstanbul’un fethinin 562. yıl dönümü münasebetiyle düzenlediği program renkli görüntülere sahne oldu.

30 Mayıs 2015 Cumartesi 09:29
ERZURUM'DA COŞKULU VE RENKLİ FETİH KUTLAMASI
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin, İstanbul’un fethinin 562. yıl dönümü münasebetiyle düzenlediği program renkli görüntülere sahne oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in de katıldığı programda, üzerinde ’Başkumandan Recep Tayyip Erdoğan’ yazısı bulunan gemi, Cuma namazı sonrası Ulu Cami'nin önünden Cumhuriyet Caddesi boyunca Atatürk Üniversitesi'nin ön tarafında bulunan Aziziye Parkı'na kadar kortej eşliğinde yürütüldü. 

Mehteran takımı ve ’Başkumandan Recep Tayyip Erdoğan’ yazılı gemi eşliğinde tekbirlerle coşkulu bir şekilde yürüyen binlerce Erzurumlu, İstanbul'un Fethi'ni temsili olarak canlandırdı. Fetih Korteji'ne Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ak Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayları Zehra Taşkesenlioğlu ve Zafer Tarıkdaroğlu, Ak Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitçi, Eski genel Müdürü Mevlüt Vural, Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

SİZLER EVLAD-I FATİHAN'SINIZ, FETİH VE FATİHLER MEDENİYETİNİN MENSUPLARISINIZ

İstanbul'un Fethi'nin 562. münasebetiyle Aziziye Parkında düzenlenen programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, " Her yeni başlangıç bir fetihtir. Eskimiş olanı, köhnemiş olanı, işlevi kalmayanı geride bırakıp, ileriye doğru yelken açmak bir fetihtir. Ülkesi, milleti ve insanlık için yeni aydınlık kapılarını aralamak bir fetihtir. Fetih; İsrail'in zulmüne 'Dur!' diyebilmektir. Fetih; 'Dünya 5'ten büyük' demektir. Fetih; büyük medeniyetleri inşa etmiştir. Fetih; bir milleti yeniden ayağa kaldırmaktır. Fatih Sultan Mehmet Han gemileri karadan yürüttü, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ise Marmaray'ı denizin altından yürüttü" dedi.

MİLLET OLARAK TARİHİMİZLE ARAMIZA SET ÇEKMEK İSTEDİLER

Konuşmasında 'Fetih' kavramının önemine vurgu yapan Başkan Sekmen, "Millet olarak tarihimizle aramıza set çekmek istediler. Ecdadımızla aramızda irtibatı koparmak istediler. Bizi kendi öz değerlerimize, öz kültürümüze, özellikle de kendi kavramlarımıza yabancılaştırmak istediler. 'Fetih' kavramının içini boşaltmak, olumsuz göstermek için asırlar boyunca sinsice mücadele verdiler. Burada siz sevgili gençlere bir kez daha hatırlatmak isterim. 'Fetih' işgal değildir, gaspetmek değildir, zorla ele geçirmek değildir. Fetih; köhnemiş kilitleri açmak, pas tutmuş kapıları aralamak, kalplere, gönüllere giriş yapabilmektir. Fetih; zalime 'Dur' diyebilmek, zulme itiraz edebilmektir. Fetih; mazlumların elinden tutmak, gariplerin, yolda kalmışların, yoksulların yüreğine su serpebilmektir. Fetih; zulmün egemen olduğu o diyarlara, adaleti, hoşgörüyü taşımaktır. Karanlık çağlara mühür vurup, aydınlık bir istikbali inşa edebilmektir" şeklinde konuştu.

HER YENİ BAŞLANGIÇ BİR FETİHTİR

Her yeni başlangıcın bir fetih olduğuna vurgu yapan Başkan Sekmen, "Eskimiş olanı, köhnemiş olanı, işlevi kalmayanı geride bırakıp, ileriye doğru yelken açmak bir fetihtir. Ülkesi, milleti ve insanlık için yeni aydınlık kapılarını aralamak bir fetihtir. Durmadan, duraklamadan, rehavete kapılmadan, kalplerin paslanmasına izin vermeden sürekli ilerlemek bir fetihtir" diyerek, Fatih'in ve Osmanlı'nın adaletini duyanların, onu hissedenlerin, 'Başımızda kardinal külahı görmektense Osmanlı sarığı görmeyi arzu ederiz' diyerek Fatih'i çiçeklerle karşıladığını hatırlattı.

ERZURUM'DA, DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜ BAŞLATTIK, 'FETİH' DEĞİŞİMDİR, DÖNÜŞÜMDÜR

Erzurum'da, değişim ve dönüşüm başlattıklarına vurgu yapan Başkan Sekmen, "Fetih değişimdir, dönüşümdür. İnşallah, hep birlikte Erzurum’da da değişim ve dönüşümü başaracak, sizlerin destek ve dualarıyla şehrimizi yaşanılabilir, refah düzeyi yüksek bir cazibe merkezi haline getireceğiz" diye konuştu.

BAŞKAN SEKMEN, GENÇLERE ÖNEMLİ UYARILARDA BULUNDU

Konuşmasında gençlere önemli uyarılarda da bulunan Başkan Sekmen, "Gençler; tarihinizden utanmayacaksınız, tarihinizden çekinmeyeceksiniz, tarihinize sırtınızı dönmeyeceksiniz. Kökü olmayanın istikbali olamayacağını, geçmişini bilmeyenin de geleceğini asla şekillendiremeyeceğini unutmayacaksınız" diyerek, Fatih Sultan Mehmet Han'ın gemileri karadan yürüttüğünü, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ise Marmaray'ı denizin altından yürüttüğünü vurguladı.

Başkan Sekmen gençlere yönelik konuşmasına şöyle devam etti; "Çocukları dağa kaçıran, anaları ağlatan HDP’ye sesleniyorum. Kendi evlatları dağda değil, ABD'de, İngiltere'de ama o ağlayan annelerin, babaların evlatları maalesef dağa kaçırıldı. Niye? Çünkü bunlarda milli ve manevi değerler yok. Bunların 'Vatan' diye bir derdi yok.

GENÇLERİN ÜZERİNDEN TÜRKİYE'YE TUZAK KURMAK İSTEDİLER

Bizim kadim medeniyetimiz bir fetih medeniyetidir. Fetih; büyük medeniyetleri inşa etmiştir. Gezi parkı olaylarında büyük Türkiye'yi durdurmak için gençleri kullandılar. Türkiye ekonomisine zarar vermek için gençleri kullandılar. Türkiye'nin yurt dışındaki imajını sarsmak için sokaklarda gençleri kullandılar. Çözüm sürecini sabote etmek, birliğimizi, huzurumuzu, kardeşliğimizi tehdit etmek için gençleri kullandılar. Kardeşlerim! Kadıköy'ün duvarlarında ne yazıyordu biliyor musunuz? 'Zulüm 1453'te başladı' Bunu yazan, köksüz ve hain bir zihniyetin karanlık hedefleri için kullanılan gençlerdi. O gençlere, Ankara'da Türkiye Cumhuriyeti bayrağını dahi yaktırdılar. Silahlı örgütler, köksüz yapılanmalar, maşalar ve taşeronlar, Türkiye'nin aydınlık istikbalini karartmak için maalesef, gençleri sokağa döktüler. Tahrik ettiler. Gençlerin üzerinden Türkiye'ye tuzak kurmak istediler. Türkiye’mizde bunu başaramadılar ve başaramayacaklar. Çünkü Türkiye'de 1453'e sahip çıkan bir gençlik var. Türkiye'de 1071'e sahip çıkan bir gençlik var. Türkiye'de fetih ruhuna, Fatih Sultan Mehmet'e sahip çıkan bir gençlik var. Türkiye'de, bayrağına aşık, vatanına aşık, istiklaline ve istikbaline aşık bir gençlik var.

SİZLER EVLAD-I FATİHAN'SINIZ, FETİH VE FATİHLER MEDENİYETİNİN MENSUPLARISINIZ

Sevgili gençler! Unutmayın, bize Allah’ımız yeter. Unutmayın, bize Peygamberimiz yeter. Unutmayın, bize kitabımız Kur'an-ı Kerim yeter. Başka kaynak aramaya gerek yok. Bize bu kaynak yeter.

İnşallah, yarınları sizlerle daha güçlü kılacağız. Çünkü sizler Fatih'in torunlarısınız. Sizler Evlad-ı Fatihan'sınız. Böyle bir donanım, böyle bir birikim, en önemlisi de sizler, aynen Fatih gibi böyle bir öz güven içinde olmak zorundasınız. Çünkü siz, 'Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasınız'. Her biriniz Fatihler yetiştirmiş bir ülkenin, Fetih ve Fatihler medeniyetinin mensuplarısınız. Siz, korkmayacaksınız. Siz, çekinmeyeceksiniz. Siz, umutsuz olmayacaksınız…"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 1 HAZİRAN PAZARTESİ ERZURUM'DA

Konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Haziran Pazartesi günü öğleden sonra Erzurum'a gelerek İstasyon Meydanı'nda halka hitap edeceğini açıklayan Başkan Sekmen, "Tüm Erzurumlu hemşerilerimi, Erzurum'da yaşayan tüm vatandaşlarımızı Sayın Cumhurbaşkanımızla buluşmak üzere İstasyon Meydanı'na bekliyoruz." dedi. İstanbul'un Fethi'ni seneye çok daha görkemli ve coşkulu kutlayacaklarını açıklayan Başkan Sekmen, Şair Arif Nihat Asya'nın Fetih Marşı'nı da okudu.

Programda, Ak Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz ile Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayları Zehra Taşkesenlioğlu ve Zafer Tarıkdaroğlu da birer koşma yaparak, Erzurum'da ilkleri gerçekleştirdiği ve böylesine görkemli bir Fetih Kutlaması programı organize ettiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e teşekkür ettiler.

Editör

Son Güncelleme: 30.05.2015 09:37
Anahtar Kelimeler:
ErzurumFetih Coşkusu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.