Erzurum’da buz devri başlıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, devlet koruması altındaki çocuklar için ilk kez Erzurum’da Buz Hokeyi eğitim kampı düzenledi. ‘Buz Devri Başlıyor’ sloganıyla gerçekleştirilecek "ASP Minikler Buz Hokeyi Şampiyonası" 100 çocuğun katılımıyla gerçekleşecek.

admin
admin
06 Eylül 2017 Çarşamba 07:32
Erzurum’da buz devri başlıyor

ASP Gençlik ve Spor Kulübü Türkiye Genel Koordinatörü Özcan Gül ve kampa katılacak sporcu çocuklar antrenörlüğü eşliğinde Erzurum’a geldi.
Geniş katılımlı organizasyon öncesi Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda ASP Gençlik ve Spor Kulübü Türkiye Genel Koordinatörü Özcan Gül başkanlığında düzenlenen toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcıları İsmet Erdal, Tamer Ekinci ve Şube Müdürü Cevat Çimen ve antrenörler katıldı.
Erzurum’un büyük çaplı bir organizasyona ev sahipliği yapacağını ve kentin bu konuda önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Gül, şunları söyledi:
“Bakanlığımız bünyesindeki Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Gençlik ve Spor Kulübü tarafından kuruluşlarda kalan çocuklar için geçen yıl başlatılan "buz hokeyi" eğitimleri ilk meyvesini verdi. Geçen yıl Ankara, Erzurum, Samsun, Bursa, Kocaeli ve İstanbul'da koruma altındaki çocuklar için "Türkiye'nin Horozları" sloganıyla Buz Hokeyi Eğitim Projesi'ni başlatmıştık. Spor kulübümüz bu projenin devamı olarak 8-13 yaş grubundaki buz hokeyi eğitimi alan 100 çocuğu, Buz Hokeyi Federasyonu tarafından görevlendirilen 12 milli takım antrenörünün koordinesinde Erzurum'da 5-12 Eylül'de kampa aldı. Amacımız, koruma altındaki çocukların kurumsal ve toplumsal rehabilitasyon süreçlerine katkı sağlamanın yanı sıra Türkiye sporuna milli sporcular kazandırmak."
Gül, buz hokeyi eğitimi alan çocukların profesyonel bir program içinde, kabiliyetlerini ileri seviyelere taşıyabilmelerini sağlamayı, spor bilinç düzeylerini geliştirmeyi hedeflediklerini belirterek, ilgili kurum ve kuruluşların desteğiyle gereken tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.
Gül, "Buz Devri Başlıyor" sloganıyla gerçekleştirilecek "ASP Minikler Buz Hokeyi Şampiyonası’nın çocuklara çok önemli kapıları da aralayacağını belirterek, final programında yapılacak müsabakalar sonucunda, çocuklara madalya ve katılım sertifikası verileceğini ifade etti.
12 Eylül'de kampın sona ereceğini belirten Gül, “Kampa katılan tüm takımlarımız 2017-2018 sezonunda Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunun yarışma takviminde yer alan resmi liglere katılım sağlayacak” dedi.
ASP İl Müdür Yardımcısı Erdal ise şampiyonaya Erzurum olarak ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, organizasyonun başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.
ASP İl Müdür Yardımcısı ve ASP Spor Kulübü Başkanı Tamer Ekinci ise Erzurum’un buz sporları konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, devlet korumasındaki çocukların sanatsal ve sportif alanlarda önemli başarılar sergilediğini ifade etti.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumBuz Devri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.