ERZURUM’DA BAYRAK AYIBI

Erzurum’da Kongre binasındaki bayrak ayıbı duyarlı bir vatandaşın girişimiyle sona erdi.

19 Mayıs 2014 Pazartesi 23:37
ERZURUM’DA BAYRAK AYIBI
Kongre binasının önünde bulunan iki bayrak direğinden birinde bayrak bulunmazken, diğerindeki bayrağında ipi kopmuş ve kirli bir vaziyette bulunması vicdanları sızlattı. Çevre sakinlerinin ve ziyaretçilerinin büyük tepkisini çeken bayrak ayıbı, duyarlı bir öğretmenin girişimleriyle son buldu. Özel bir dershanede öğretmenlik yapan Ömer Faruk Kızılkaya, kendi girişimleriyle temin ettiği iki bayrağı Kongre Binası’nda dalgalandırmayı başardı. Kısa bir süre önce restorasyonu yapılan Kongre Binası’nın önündeki bayrak direklerinden birine bayrak hemen asılırken, ipi kopmuş olan diğer direk içinse Kongre Caddesi’nden yayın yapan Erzurum’un saygın Medya Kuruluşu Kanal 25 devreye girdi. Kanal 25 çalışanlarının girişimleriyle Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan yardım istendi. Kısa sürede Kongre Binası’na gelen itfaiye aracının yardımıyla diğer bayrağın da ipi yenilenerek, bayrağı asıldı.
Yetkililerin kılını bile kıpırdatmadığı bayrak ayıbı sorumlu bir vatandaşın girişimleri sonucu aşılırken, bayrakları değiştirmekle sorumlu kurum hakkında Erzurum Valiliği’nin nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu oldu.
BU İHANET CEZASIZ KALMAMALI
Öte yandan Kanal 25 mikrofonlarına konuşan duyarlı öğretmen Ömer Faruk Kızılkaya, kongre binasındaki manzaranın her şeyden önce Türk bayrağına saygısızlık olduğunu ifade ederek, “İnanın kanıma dokundu. Direklerin birinde hiç bayrak yok, diğerindekinin ipi kopmuş ve yarısı yok. Rengi dahi değişmiş. Anayasadaki bayrak kanununa göre suç teşkil edecek şekilde asılı duruyordu. Bir vatandaş olarak benim vicdanımı sızlattı. Bizler Nenehatun torunuyuz ve daha duyarlı olmak zorundayız. Ülkemize, bayrağımıza, dinimize ve tarihimize sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Aslında bu bir suçtur ve bu suçu işleyenleri ilgili mercilere şikayet ediyorum. Yetkililer, kongre binasındaki bu ihmale ve bu ihanete sebebiyet veren sorumlular hakkında yasal işlem yapmalıdırlar. Tüm vatandaşlarımızı ben bu konuda duyarlı davranmaya davet ediyorum.” dedi.
Çevre sakinleri de duyarlı davranışından dolayı eğitimci Ömer Faruk Kızılkaya’ya teşekkür ettiler.

Editör

Son Güncelleme: 19.05.2014 23:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SÜHA MÜHÜRDAROĞLU 2014-05-20 15:55:20

ömer hocayi kutlarim. kendi̇ne yakişani yapmiş.sorumlular buna neden duyarsiz bunun cevabi aranmali..

Avatar
TEKİN ATALAY 2014-05-20 12:47:27

böyle duyarli bir dayranişta bulunduğun için tebrik ediyorum asker arkadaşim ....

Avatar
osman açar 2014-05-20 05:50:58

Iste benim hocam eline yuregine saglik