ERZURUM’DA ATLI POLİSLER, GÖREVE BAŞLADI

Erzurum’da özellikle toplumsal olaylara müdahale kapsamında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan atlı polis birliği göreve başladı.

12 Nisan 2012 Perşembe 11:20
ERZURUM’DA ATLI POLİSLER, GÖREVE BAŞLADI
Erzurum Emniyet Müdürlüğünce başlatılan uygulamayla il merkezinde atlı polis birliği görev yapmaya başladı. Yeni Erzurum Stadyumunda Aşkale 3 Martspor - Refahiyespor karşılaşmasında saha dışında hazır bulundurulan atlı polisler ilk görevlerini yaptı. Atlı polisler vatandaşların da ilgi odağı oldu.
İlk etapta 3 kişilik atlı timinin ilerleyen günlerde 20’e çıkarılması planlanıyor.

20 KİŞİLİK ATLI POLİS TİMİ GELİYOR
Polis teşkilatının gecesinin gündüzü olmadan canla başla çalışan bir teşkilat olduğunu hatırlatan Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, kentte ‘Atlı Polis Timi’ projesini hayata geçirdiklerini belirtti.
Emniyet Müdürü Yıldız, çok önemsediği bu proje hakkında şu bilgileri verdi: “Atı ben çok seviyorum. Atların, bizim kültürümüzde, tarihimizde önemli bir yeri var. Bu millet atlarla nice savaşlar kazanmış, ulaşımdan, iletişime her alanda atları kullanmış. Erzurum’da ise ciddi bir at sevgisi var. Atlar, aynı zamanda insanları rehabilitasyon etme özelliği olan hayvanlar. Bizde bundan yola çıkak bir proje gerçekleştirdik. Toplumsal olaylarda görev yapacak bir ‘Atlı Tim’ kurduk. Ancak bu iş öyle akşamdan sabaha gerçekleşecek bir iş değil. 20 kişilik bu tim için gerekli personeli tamamladık. At temini ile ilgili bazı sıkıntılarımız var. Çünkü bu timde görev alacak atların çok özel olması gerekiyor. Öyle ahırda, çiftlikte yetişmiş, çirit oynamak için binilen atlarla bu timler kurulmuyor. Önce bu atların barınacağı, eğitileceği alanların altyapısını hazırladık. Genel Müdürlük nezdinde girişimlerimiz devam ediyor. Yaz-kış bu timde görev yapacak arkadaşlarımızı İzmir, Antalya ve Ankara’dan getirerek Erzurum’da topladık. Bu arkadaşlarımız Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğümüzde görev yapıyorlar. Bu proje, halkla kaynaşmak adına da çok önemli. Bu timimiz şehir dışında da göreve çıkabilecek. Kışın kardan kapalı olan yerlere rahatlıkla girebilecek.”

Editör

Son Güncelleme: 12.04.2012 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.