ERZURUM’DA AKDAĞ BEKLENTİSİ

Ak Parti tarafından kurulan 58, 59 ve 60’ıncı Cumhuriyet hükümetlerinde Sağlık Bakanlığı görevini üstlenen Recep Akdağ’ın, kurulacak 61’inci hükümette de bu görevini devam ettirmesi bekleniyor.

01 Temmuz 2011 Cuma 10:26
ERZURUM’DA AKDAĞ BEKLENTİSİ
Sağlıkta dönüşüm programıyla hastanelerde yaşanan sıkıntıları ortadan kaldıran Akdağ’ın yeniden Bakan olmasını isteyen vatandaşlar, “Hükümetin en aktif bakanının, yeni hükümette görev alması yerinde olur. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ustalık döneminde, usta bir bakan olan Akdağ’ın kabinede bulunması kaçınılmazdır” dediler.
3 Kasım 2002’de Ak Parti’den Erzurum Milletvekili seçilen Prof. Dr. Recep Akdağ, 58,59 ve 60’ıncı hükümetlerde Sağlık Bakanlı oldu. Bakan Akdağ, Türkiye’ye özgü bir hizmet modeli olarak uygulanan ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’ ile sağlık hizmeti alanında ekibi ile birlikte bir zihniyet değişimini başlattı. Sağlık alanında yıllardır birikmiş ve çözüme ulaştırılamamış birçok sorun, bu dönemde insan odaklı sağlık hizmeti anlayışı ile çözümlendi. Kamu hastanelerini tek çatı altında birleştirerek tüm vatandaşlara açan Bakan Akdağ, ilaca erişimin kolaylaşması, Yeşil kartlı vatandaşların eşit ve adil bir sağlık hizmeti almasını kolaylaştırdı. Sağlık ocaklarında ve hastanelerde her doktora bir muayene odası sistemine geçilerek Hekim Seçme Hakkı Uygulaması başlatan Bakan Akdağ, şeffaf, adil ve hizmet puanı esaslı personel atama ve nakil sistemine hayata geçirdi. Mahrumiyet sebebiyle yıllardır sağlık personeli gönderilemeyen sağlık tesislerine sözleşmeli personel ataması yapılarak vatandaşın sağlık hizmetine kolayca ulaşmasını sağlayan Bakan Akdağ döneminde, Aile hekimliği modeli ile her ailenin bir hekimi olması yolunda çalışmalar başlatıldı.
12 Haziran’da yapılan genel seçimde üçüncü kez Erzurum’dan milletvekili seçilerek TBMM’ye giden Recep Akdağ’ın, kurulacak 61’inci Hükümet'te görev alacağına kesin gözüyle bakan vatandaşlar, Başbakan Erdoğan’ın ustalık döneminde usta bir bakan olan Akdağ’ın bulunmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.
Öte yandan kulislerde önceki dönem kabinede yer alan Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı’na devam edeceği, Recep Akdağ, Egemen Bağış, Ömer Dinçer ve Binali Yıldırım’ın da bu kabinede yer alacağı konuşuluyor.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.