ERZURUM’DA 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Erzurum’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

admin
admin
09 Mart 2016 Çarşamba 01:17
ERZURUM’DA 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Erzurum’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Erzurum Valiliği koordinesinde düzenlenen etkinlik kapsamında Erzurum’un farklı ilçelerinden gelen Ulu Çınar Vakfı’na üye yaklaşık 200 kadın ‘’Hükümet Kadın’’ isimli sinema filmini izleme imkanı buldu.

Erzurum Cinetekno sinema gösterisine Vali Dr. Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak, Erzurum Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, eşi Gülay Sekmen , Rektör Prof.Dr. Hikmet Koçak'ın eşi Sevim Koçak,İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik’in eşi Nadire Çelik, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk'ün eşi Zuhal Karabörk, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdür Vekili Şermil Zil, Vali yardımcılarının ve İlçe Kaymakamlarının eşleri ile Ulu Çınar Vakfına üye çok sayıda kadın katıldı.

Sinema gösterisinin ardından bir restoranda düzenlenen yemek programında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, kadınlar gününün tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadın sorunlarının gündeme getirildiği, tartışıldığı ve sorunlara çözüm arandığı bir zemin haline geldiğini söyledi.

Özdemir, ülkenin birçok yerinde düzenlenen kadın temalı etkinliklerle, kadınlarla ilgili farkındalıkların oluşturulduğunu belirterek, şunları söyledi:

'Kadınların toplumsal hayatla bütünleşmeleri, toplumun işleyişine, gelişmesine ve ilerlemesine daha etkin bir şekilde katkıda bulunmaları, eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, ekonomik bağımsızlıklarını kazanabilmeleri, sosyal güvencelerinin hesaplanması ve hukuki sorunların çözüme kavuşturulması için herkes üzerine düşen görevi eksiksiz olarak yerine getirmelidir. Bir çocuğun yetişmesinde en çok emek harcayan ve toplumu şekillendiren biz kadınlarız. Kuşakların yetişmesinde büyük rol üstlenen kadınlarımızı, kültürel değerlerine bağlı ahlaklı bireyleri yetiştirmek için gösterdikleri özveriden dolayı kutluyorum.'

Özdemir, tüm kadınların kadınlar gününü kutlayarak etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın eşi Özden Altıparmak’ta yaptığı konuşmada, 8 Mart’ın kadınlar adına güzelliklerin başlangıcı olmasını dilediğini söyledi.

Türk İslam geleneğinde kadının ayrı bir yeri olduğunu belirten Altıparmak, 'İnşallah bu gün biz kadınlar için birçok güzel şeyin başlangıcı, birçok çetin ızdırap verici olayların da sonu olur. Aslolan kadının veya erkeğin hükümranlığı değildir. Tabi ki aslolan aile, iş ve toplum hayatında huzurun, karşılıklı sevginin, saygının hakim olduğu bir yaşamdır. Zira kadınla erkeğin diğerine göre üstünlüğünden bahsedilmez. Birbirlerini tamamlarlar.’’ dedi.

Konuşmaların ardından Altıparmak ve Özdemir kadınlarla yakından ilgilenerek sorunlarını dinlediler.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.