ERZURUM'DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Erzurum'da 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

18 Eylül 2013 Çarşamba 22:08
ERZURUM'DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
Saat 21.22'de merkez üssü Erzurum Yerköy Tekman olan 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı, merkez üssü Erzurum'un Tekman ilçesi olan depremde can kaybının yaşanmadığını bildirdi.
Kurumdan yapılan açıklamaya göre, saat 21.22'de ilçenin köylerinde de hissedilen depremin, Başbakanlık AFAD Ulusal Deprem Gözlem İstasyonlarından alınan veriler kapsamında 4,3 büyüklüğünde olduğu ve 7.06 kilometre derinliğinde meydana geldiği hesaplandı.
Depremde can kaybı ve yaralanan bulunmazken, Tekman ilçesine bağlı Yerköy, Susuzköyü, Molla Mehmet ve Akpınar köylerindeki evlerde hasar oluştu ve bazı evler yıkıldı.
Açıklamada, Başbakanlık AFAD, Erzurum İl AFAD ve Kızılay başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla koordinasyon sağlayarak ihtiyaçların tespiti ve temini yönünde çalışıltığı ve gelişmelerin aralıksız takip edildiği belirtildi.
DÜN DE MUŞ SALLANMIŞTI
Muş'ün Tüten Köyü'nde dün gece meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından Doğu Anadolu Bölgesi beşik gibi sallanmaya başladı.
Son olarak saat 21.22'de Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre merkez üssü Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Yerköy'de yerin 5 kilometre derinliğinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerköy'deki depremden 6 dakika sonra yine Tekman ilçesine bağlı Çatak Köyünde 2.6 büyüklüğünde artçı sarsıntılar oldu.

Editör

Son Güncelleme: 19.09.2013 00:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.