ERZURUM’DA 194 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Doğu Anadolu Bölgesi’nde yeniden başlayan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz yönde etkilemeye başlarken Erzurum’da 194 köy yolu ulaşıma kapandı.

27 Ocak 2013 Pazar 13:31
ERZURUM’DA 194 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bölge Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına giriyor.

Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 4, Ardahan'da 2, Erzincan, Ağrı ve Iğdır'da 1, Erzurum'da ise 1 derece oldu.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan'da sıfırın altında 1, Erzurum ve Kars'ta 2, Ağrı'da 3, Erzincan ve Iğdır'da 5 derece olması tahmin ediliyor.

Bölgede, parçalı çok bulutlu hava etkili olurken, Erzincan ve Iğdır'da karla karışık yağmur, diğer bölgelerde kar yağışı bekleniyor.

Yetkililer, gizli buzlanma ve don olayına karşı uyardı. Yüksek kesimlerde ise çığ ve tipi görülebileceği belirtildi.

Erzurum'da 194 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.

Kar ve tipi nedeniyle Erzurum’un çevre illerle de ulaşımın da aksamalar yaşanırken Erzurum - Bingöl Karayolu zaman zaman ulaşıma kapanıyor. Trafik ekipleri Çat yolu istikametini levhalarla kapatarak sürücüleri uyarıyor.

Öte yandan, kar Palandöken Kayak Merkezinde ise eğlenceye dönüşüyor. Hafta sonu tatilini geçirmek üzere Palandöken’e çıkan öğrenciler bol bol kartopu savaşı yaparak eğleniyorlar.

Editör

Son Güncelleme: 27.01.2013 13:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.