“ERZURUM’A GELMEYİN”

Rock müzik yapan Duman grubunun iki yıl önce piyasaya sürdükleri albümlerinde İhlâs suresiyle dalga geçtikleri ve ateizm propagandası yaptıkları ileri sürülen ‘Rezil’ adlı parçaları tepkilere neden olmuştu. Erzurum’da 17 Mart’ta bir konser vermesi beklenen grubun kente gelmemesi için sosyal medyada kampanya başlatıldı.

08 Mart 2012 Perşembe 09:52
“ERZURUM’A GELMEYİN”
ONUR SAĞSÖZ HABERİ

İki yıl önce çıkardıkları Duman 1 ve Duman 2 albümlerinde yer alan ‘Rezil’ adlı parçaları büyük tartışmalara yol açan Duman grubunun Erzurum’da vereceği konser sosyal medyada tansiyonu yükseltti. Facebook’ta grup aleyhine bir kampanya başlatan ‘Erzurum Gençlik Kulübü’ Duman’ın kentte konser vermemesini istedi. “17 Mart’ta Erzurum’da da yapılacak olan Duman konserine katılma protesto et. Dadaş’a yakışan da budur” başlığıyla Duman’ın konser posterini paylaşan Erzurum Gençlik Kulübü, “Duman'ın albümündeki Rezil parçası İhlas suresindeki 'lem yelid velem yuled' ayetiyle 'lem yelid ve löp yutar' şeklinde dalga geçiyor. Lütfen tepkisiz kalmayalım. Allah ahrette 'Ey kulum kitabımla dalga geçildi Sen duyarsız kaldın' demesin. Kendini sanatçı sanan böyle hayvanlara prim verdirmeyelim. Tepkisiz kaldığımız için zaten her şeyimizle dalga geçilmeye başlandı bu kadar. Tepkimizi duyuralım. Türkçeyi yavaş yavaş kaybediyoruz bari dinimize sahip çıkalım” notunu da ekledi.

İŞTE O PARÇANIN SÖZLERİ
Söz ve müziği Duman’ın üyesi Kaan Tangöze’ye ait olan ve tartışmalara yol açan ‘Rezil’ adlı parçanın sözleri ise şöyle: “Ortada bir yanlış var / Yanlışı yapan yanar / Arkasında sandık var / Değmesin akıncılar. Aldırma geldik oyuna / Kandır beni, kandırsana / Rezil kandırsana. Ortada bir dergâh var / Devrilir başın yarar / Arkasında tezgâh var / Lem yelid ve löp yutar.”

Editör

Son Güncelleme: 08.03.2012 13:39
Anahtar Kelimeler:
“ERZURUM’A GELMEYİN”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.