ERZURUM'A BUZ DARBESİ

Buz Hokeyi Federasyonu Erzurum'da yürütülen 'Kış Sporları Eğitimi' projesini komik bir gerekçeyle iptal etti. Göreve geldiği gün "Erzurum'a hizmet etmek için Erzurumlu olmak gerekmiyor" diyen Başkan Orhan Duman'ın ilk icraati tepkilere neden oldu.

17 Mayıs 2012 Perşembe 09:20
ERZURUM'A BUZ DARBESİ
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın desteğiyle geçtiğimiz yılın Aralık ayında başlatılan 'Kış Sporları Eğitimi' projesiyle binlerce çocuğa buz sporları eğitimi verilmesi ve yeni yeteneklerin keşfedilmesi hedeflenmişti. Bakan Akdağ ve Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın katıldığı bir törenle kamuoyuna duyurulan proje kapsamında 59 ilköğretim okulunda eğitim öğretim gören 5 bin 357 öğrenciye buz hokeyi ve buz pateni branşlarında temel eğitim verildi. Bu öğrencilerden buz sporlarına yeteneği olan 1500 öğrenci spor kulüplerine yönlendirildi.
HEDEFLERİN GERÇEKLEŞTİĞİ BELGELENEMEMİŞ!
İlk yıl 15 bin ilköğretim okulu öğrencisinin buzla tanışmasını sağlayacak proje, Buz Hokeyi Federasyonu yönetiminin aldığı şok bir kararla iptal edildi. Federasyonun, 'hedeflerin gerçekleşip, gerçekleşmediğinin belgelenemediğini' ileri sürerek projeyi iptal ettiği öğrenildi. Bakan Akdağ'ın son derece önem verdiği projenin iptali spor camiasında soğuk duş etkisi yaparken, çocukların imdadına Valilik yetişti. "Çocuklar mahrum kalmasın" diyen Vali Sebahattin Öztürk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar'a verdiği talimatla projenin devam ettirilmesini istedi. Bu arada göreve geldiği günlerde "Erzurum'a hizmet etmek için Erzurumlu olmak gerekmez" diyen Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman'ın söylemleriyle icraatlarının birbirine ters düşmesi buz sporlarında Erzurum'un ihmal edileceği iddalarını güçlendirdi.
KAMP BORCUNU ÖDEMEDİLER
Öte yandan Haziran ayında Mali Kongre yapması beklenen Buz Hokeyi Federasyonu'nun Milli takımın geçtiğimiz aylarda kamp yaptığı Ilıca Termal Tesislerine olan 35 bin liralık borcu ödemediği iddia edildi. Tesis yetkilileri borcun ödenmediğini doğrularken, konuyla ilgili federasyon yetkilileri açıklama yapmadı.

Editör

Son Güncelleme: 18.05.2012 12:52
Anahtar Kelimeler:
ERZURUMA BUZ DARBESİ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.