"ERZURUM VE KAHRAMANMARAŞ KARDEŞ ŞAİR KENT OLSUN" ÇAĞRISI

Kahramanmaraşlı olan ve Erzurum’da bir dönem görev yapmış şair Mehmet Aksu, Erzurum ve Kahramanmaraş illerinin kardeş şair kent olması çağrısını yineledi.

16 Mayıs 2015 Cumartesi 13:47
Kahramanmaraşlı olan ve Erzurum’da bir dönem görev yapmış şair Mehmet Aksu, Erzurum ve Kahramanmaraş illerinin kardeş şair kent olması çağrısını yineledi. 

Kahramanmaraş Ceza İnfaz Kurumları Konferans Salonu’nda yapılan "Erzurum ve Kahramanmaraş İllerimizin Kardeş İl Yapılması Çağrımızın 4. Yılı" adlı konferansta konuşan Şair Mehmet Aksu, üstat Necip Fazıl Kısakürek’i, Abdürrahim Karakoç'u ölüm yıldönümleri münasebetiyle ve ölümünün 100. Yılında Erzurumlu Summani' yi rahmetle andığını ifade ederek "Bu vesileyle tüm geçmişten günümüze kültür aktarımında bulunmuş şair ve ozanlarımızı saygı ile anıyor, mekanları cennet olsun” dedi.

Kardeş şehir çağrısını yineleyen Şair Mehmet Aksu, “Erzurum'u sevdim. Bir Erzurum sevdalısıyım. Erzurum ilimize baktığımızda tarihi duruşuyla, şair ve ozanlarıyla anılabilen feyiz damarlarının olduğunu görebiliyoruz. Erzurum’un da büyük şairler çıkarttığı aşikardır. "Erzurum'da çok sayıda şair var. "Erzurum ve Kahramanmaraş şair kardeş kent olsun" çağrımızın 4. yılındayız. Bu sene de Memleketim Kahramanmaraş'tan, Erzurum'dan gelen aynı duygu ve düşünce içerisinde olduğumuz şair kardeşlerimiz Reşat Coşkun, Harun Kazan ve hemşerilerim Şair Ali Haydar Tuğ, Mehmet Mortaş ile birlikte sizlerle daha güçlü sesimizi duyurma gayreti içerisindeyiz. Sağ duyulu olan herkesten destek vermelerini bekliyorum” dedi.

Eğitim merkezi Başkanı Hakim Burhanettin Gül programın sonunda yaptığı konuşmasında, Erzurum- Kahramanmaraş şairler buluşmasının bu güzel kentte yapılmasından duyduğu memnuniyeti önümüzdeki yıllarda da bu tür etkinliklerin yapılmasını bir sanatsever olarak arzuladığını dile getirerek katılımcılara teşekkür etti.

Program sonrasında ise katılımcılara ile hatıra fotoğrafı çekildi.

Editör

Son Güncelleme: 16.05.2015 13:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.