Erzurum Valisi Memiş, görevine başladı

Erzurum Valisi Okay Memiş, “Atatürk'ün çizdiği yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Bu yolda aynı şekilde Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın hedef olarak gösterdiği 2023 hedefleri yönünde inşallah sizlerle ve bütün şehir olarak çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

admin
admin
05 Kasım 2018 Pazartesi 20:24
Erzurum Valisi Memiş, görevine başladı

Valilik Kararnamesiyle Gümüşhane Valiliğinden Erzurum Valiliğine atanan Okay Memiş görevine başladı.

Valilik binası önünde Vali Memiş için tören düzenlendi.

Memiş, tören mangasını selamladıktan sonra karşılamada yer alan protokol üyeleriyle tanıştı.

Burada konuşan Memiş, Erzurum'a atanmasının gururunu yaşadığını belirterek, kendisini bu göreve layık gören Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve emeği geçenlere şükranlarını iletti.

Erzurum'un tarihi ve kadim bir kent, ayrıca Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşını başlattığı şehirlerden biri olduğunu anlatan Memiş, "Atatürk'ün çizdiği yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Bu yolda aynı şekilde Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın hedef olarak gösterdiği 2023 hedefleri yönünde inşallah sizlerle ve bütün şehir olarak çalışmaya devam edeceğiz. Erzurum stratejik öneme sahip kent." diye konuştu.

Memiş, kentteki bütün vatandaşları kucaklamaya gayret edeceklerini belirterek, kentte devletin şefkatini, hizmetini ve gücünü tesis edeceklerini vurguladı.

LAF DEĞİL, İŞ ÜRETMEYE GAYRET EDECEĞİZ

Uyumlu bir yönetim sergilemeyi hedeflediklerini dile getiren Memiş, şöyle konuştu:

"Bakanlarımız, milletvekillerimiz, belediyelerimiz, üniversite, kamu görevlileri ve sivil toplum örgütleriyle özellikle basın mensuplarıyla istişareye çok önem vereceğiz. İstişare ile doğruları çok daha kolay buluruz. Sıkıcı kentler küçülüyor, insanlar mutlu oldukları kentlerde yaşamayı tercih ediyor. Bu amaçla kamu kaynaklarını harcarken kentin önünü açmak ve vatandaşlara istihdam sağlamak için çaba sarf edeceğiz. Laf değil iş üretmeye gayret edeceğiz."

Memiş, terörle mücadelede ve 15 Temmuz'da şehit düşenleri rahmetle andıklarını ifade ederek, kentte asayiş ile alakalı her türlü tedbiri alacaklarını vurguladı.

Türkiye’nin önemli kış turizmi merkezlerinden olan Erzurum'un Süper Lig'de bir takımının olmasını avantaj olarak değerlendiren Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hemen kolları sıvayacağız. Kış bizim için bereket. Soğuk olabilir ama soğuğunu nimete çevirmiş bir Erzurum var. İmkan ölçüsünde kente katkı sağlayacağız. Gençlik ve sporu da önemsiyoruz. Süper Lig'de takımız var, takip ediyorum. Hep birlikte Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a sahip çıkacağız. Tarım ve hayvancılık kentiyiz. Daha önce görev yaptığım yerlerde ahırlara varana kadar dolaştım. Kokudan falan tiksinmem, Bir mandıra, bir fabrika gözüyle bakıyorum. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısını yukarılara çıkarıp Türkiye ekonomisine daha fazla katkıda bulunan bir Erzurum olmasını istiyoruz."

BU KENTE AĞALIK, PAŞALIK YAPMAYA GELMEDİK, HİZMETE GELDİK

Vali Memiş, daha önceden görev yaptığı yerlerde eğitim alanlarında kodlama eğitimini önemsediğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Kodlama yöntemini geleceğin alfabesi olarak görüyoruz. Kodlamayı bilmeyen nesiller cahil olarak kabul ediliyor. Cep telefonlarındaki oyunlar, oyunlar uygulamalar yazılımları çocuklar kendileri programlıyor. Bu konuda harcama yapacağız. Geleceğin Bill Gates'lerinin yetişmesini istiyoruz. Bu kente tek başına geldim, herhangi yöneticiyle gelmedim. Buradaki potansiyelimiz neyse onlarla hizmet edeceğiz. Bu kente ağalık paşalık yapmaya gelmedik, hizmete geldik. Bunu göreceksiniz dengeli bir şekilde hizmetlerimizi yürüteceğiz."

ERZURUMSPOR’A DESTEK VERECEĞİZ

Bu şehrin eğitim dışında bir turizm ve spor kenti olduğuna dikkat çeken Vali Memiş, Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un maçlarını çok yakından takip ettiğini söyledi. İyi oyuna rağmen bir türlü galibiyeti yakalayamayan Erzurumspor’un ligde kalması için tüm desteği vereceğini vurgulayan Vali Memiş, “İnşallah ayağımız uğurlu gelir ve Göztepe maçından 3 puan alırız” dedi.

Okullarda gençlerin teknolojiyi daha iyi kullanmaları için özellikle kodlama programlarına büyük önem verilmesi gerektiğini dile getiren Vali Okay Memiş, “Geleceğin alfabesi kodlamadır. Biz çocuklarımızı bu yöne doğru yönlendireceğiz ve onlara destek olacağız” diye konuştu.

Vali Okay Memiş açıklamalarının ardından gazetecilerle de tek tek tokalaşarak tanıştı. Daha sonra Vali Memiş, İlçe Kaymakamları ve Kurum Müdürleri ile toplantı salonunda bir araya geldi.

Editör

Son Güncelleme: 05.11.2018 20:35
Anahtar Kelimeler:
ErzurumValiOkay Memiş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.