ERZURUM VALİLİĞİ'NDEN TERÖR AÇIKLAMASI

Erzurum Valiliği’nden yazılı açıklama yapılarak Şenkaya ilçesinde teröristlerin minibüse saldırısı sonucu 1 kişinin öldüğü 1 kişinin de yaralandığı belirtildi.

12 Temmuz 2015 Pazar 19:29
ERZURUM VALİLİĞİ'NDEN TERÖR AÇIKLAMASI
Erzurum Valiliği’nden yazılı açıklama yapılarak Şenkaya ilçesinde teröristlerin minibüse saldırısı sonucu 1 kişinin öldüğü 1 kişinin de yaralandığı belirtildi. 

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

“ 09 Temmuz 2015 günü saat 10.30 sıralarında Erzurum-Şenkaya-Beşpınarlar Mahallesi Mülki sınırları içerisinde kalan Arabakırığı Deresi mevkisinde, Ardahan-Göle İlçe Belediyesine ait su deposunu kontrol etmek Maksadıyla bölgede bulunan belediyeye ait araç (7) Kişilik silahlı Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu Tarafından durdurularak yağmalanmış, Bilahare yakılmıştır. Meydana gelen olay neticesinde Ardahan-Göle ilçesine içme suyu sağlayan su hatlarından bir tanesine zarar verilmiştir. Ardahan Valiliği'nin talebi üzerine; Ardahan ili Göle ilçesine ait içme suyu Hattı'nın tekrar faal hale getirilmesi, emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin yeniden tesis edilerek, devlet otoritesinin sağlanması, devlet kurumları ve güvenlik güçlerine yönelebilecek muhtemel Saldırıları men ve bertaraf etmek, örgüt mensuplarının vatandaş üzerinde oluşturmaya çalıştığı baskı ve tehdidi ortadan kaldırmak ve örgüt mensupları hakkında yasal işlem yapmak maksadıyla Valilik oluru ile 10 Temmuz 2015 günü söz konusu bölgede operasyonel faaliyete başlanılmıştır. 12 Temmuz 2015 günü; saat 08.45 sıralarında yanan araçla ilgili olay yerinde incelemelerde bulunan askere personele ve askeri Araçlara BTÖ mensuplarınca taciz ateşi açılmıştır. Ateşe derhal ateşle Karşılık verilmiş, askeri personel de herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir. Bahse konu olayın akabinde saat 09.00 sıralarında, içinde 5 vatandaşın bulunduğu beyaz bir minibüs bölgede intikal halindeyken BTÖ mensuplarınca minibüse (sivil araç içerisinde askeri personel olduğu düşünülerek yapıldığı değerlendirilmektedir) uzaktan komutalı olduğu değerlendirilen

el yapımı patlayıcı madde kullanılmış. Uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla ateş açılmıştır. Minibüs içinde bulunan vatandaşlarımızdan 1’i hayatını kaybetmiş, 2’i yaralanmış olup Göle ve Ardahan devlet hastanelerinde tedavilerine devam edilmektedir. “ 

Editör

Son Güncelleme: 14.07.2015 03:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.