Erzurum Valiliği'nden Çat'taki kavgaya ilişkin açıklama

Erzurum Valiliği: "Olaya karıştığı tespit edilen İrfan ve Burhanettin Yıldız isimli şahısların yakalanması için helikopter destekli operasyon başlatılmıştır. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk incelemede 3 tabanca bulunmuştur"

admin
admin
30 Mayıs 2020 Cumartesi 19:12
Erzurum Valiliği'nden Çat'taki kavgaya ilişkin açıklama

Erzurum'un Çat ilçesinde iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 5 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Köseler Mahallesi'nde, husumetli Yıldız ve Güneş aileleri arasında çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada, kurşunların isabet ettiği Sıddık, Hasan, Baki, Sinan Güneş ile Sedrettin Yıldız hayatını kaybetti, bir kişi ise yaralandı. Bölgeye gelen güvenlik güçleri, mahallenin giriş ve çıkışlarını kapatarak, geniş güvenlik önlemi aldı.

Kavgaya karıştığı belirlenen ve kaçan iki kişinin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Jandarma, helikopterle köy kırsalında kayıp zanlıların yakalanması için arama, tarama faaliyeti yürütüyor.

Öte yandan, kavgada hayatını kaybedenlerin cenazeleri savcılığın olay yeri incelemesinin ardından Çat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Hastane çevresinde de güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığı gözlendi.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Erzurum Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, aralarında önceden husumet bulunan Güneş ve Yıldız ailelerinin fertleri arasında iki gün önce hakaret olayı yaşandığı belirtildi. Tarafların bugün Köseler Mahallesi'ne 2 kilometre mesafedeki tarlada tekrar tartıştığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bugün saat 10.30 sularında Sıddık Güneş, oğlu Sinan, kardeşi Hasan ve yeğeni Baki Güneş traktör ile tarlalarına hayvan gübresi dökmeye gittikleri esnada iki gün önce yaşanan tartışmadan dolayı Sıddık Yıldız, çocukları Sedrettin, Burhanettin ve İrfan Yıldız, yaya olarak Güneş ailesini takip ederek Köseler Mahallesi'ne 2 kilometre uzaklıkta bulunan Güneş ailesine ait tarlaya gelmişler ve tarlada çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucunda her iki taraf birbirine silah çekmişlerdir. Çıkan çatışmada Sıddık, Sinan ve Hasan Güneş ile Sedrettin Yıldız olay yerinde, Baki Güneş ise hastanede hayatını kaybetmiştir."

Açıklamada, tarafları ayırmak için araya giren Mehmet Etik'in ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandığı ve Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındığı aktarılarak "Olaya karıştığı tespit edilen İrfan ve Burhanettin Yıldız isimli şahısların yakalanması için helikopter destekli operasyon başlatılmıştır. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk incelemede 3 tabanca bulunmuştur." ifadesi kullanıldı.

Editör

Son Güncelleme: 31.05.2020 17:05
Anahtar Kelimeler:
ErzurumValilikAçıklama
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.