ERZURUM VALİLİĞİ MİTİNG VE YÜRÜYÜŞ ALANLARINI AÇIKLADI

Erzurum Valiliği 2016 yılında yapılacak toplanma yeri, yürüyüş güzergahı ve miting alanlarını belirledi.

admin
admin
02 Mart 2016 Çarşamba 15:57
ERZURUM VALİLİĞİ MİTİNG VE YÜRÜYÜŞ ALANLARINI AÇIKLADI
Erzurum Valiliği 2016 yılında yapılacak toplanma yeri, yürüyüş güzergahı ve miting alanlarını belirledi. 

Erzurum Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Anayasa ve yasalarla güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller ile gerçek ve tüzel kişilerin düzenleyecekleri toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yerini, zamanını, usul ve şartlarını, düzenleme kurulunun görev ve sorumluluklarını, yetkili merciin yasaklama ve erteleme hallerini, güvenlik kuvvetlerinin görev ve yetkileri ile yasakları ve ceza hükümleri 2911 sayılı Kanun ile düzenlenmiştir. 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 6 ncı aynı kanunun uygulanmasına ilişkin Yönetmeliğin 3.maddesinde, ‘Toplantı ve gösteri yürüyüşleri, tüm il ve ilçe sınırları içerisinde aşağıdaki hükümlere uyulmak şartıyla her yerde yapılabilir.

a) İl ve ilçelerde toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergâhı, kamu düzenini ve genel asayişi bozmayacak ve vatandaşların günlük yaşamını zorlaştırmayacak şekilde ve Kanunun 22 nci maddesinin birinci fıkrasında sayılan sınırlamalara uyulması kaydıyla Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunan siyasi partilerin il ve ilçe temsilcileri ile güzergâhın geçeceği ilçe ve il belediye başkanlarının, en çok üyeye sahip üç sendikanın ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının il ve ilçe temsilcilerinin yazılı görüşleri alınarak her yıl Ocak ayında mahallin en büyük mülki amiri tarafından belirlenir. Kamu düzeni ve genel asayişin temini bakımından zorunluluk olan hallerde toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergâhı yıl içerisinde aynı usulle değiştirilebilir. İl ve ilçenin büyüklüğü, gelişmişliği ve yerleşim özellikleri dikkate alınarak birden fazla toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergâhı belirlenebilir. Belirlenen toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergâhı yerel gazeteler ile valilik ve kaymakamlık internet sitelerinden ilan edilerek halka duyurulur. Ayrıca, kuvvet talep edilecek askeri birlik komutanlığına da bildirilir.

Toplantı ve gösteri yürüyüşleri yer ve güzergâhı hakkında sonradan yapılacak değişiklikler de aynı yöntemle yapılır. Bu değişiklikler duyurudan on beş gün sonra geçerli olur. Birden fazla toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergâhının belirlendiği il ve ilçelerde düzenleme kurulu, kamu düzenini ve genel asayişi bozmayacak ve vatandaşların günlük yaşamını zorlaştırmayacak şekilde belirlenen yer ve güzergâhlardan birisini tercih edebilir. Belirtilen mevzuat hükümleri doğrultusunda; Valilik Makamının 28/01/2016 tarih ve 1361 sayılı onayı ile 2016 yılı için belirlenen toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergâhlarının kullanılması uygun görülmüştür” denildi.

2016 yılında miting, yürüyüş ve toplanma yapılacak alanların belirtildiği açıklamaya göre, Yakutiye ilçesi sınırlarında miting alanı olarak Gar meydanı ve Necil Fazıl Kısakürek caddesi ile Dadaşköy yolunun kesiştiği alan belirlenirken, yürüyüş güzergahı için birinci güzergah 50. Cadde takiben Orhan Şerifsoy Caddesi’nin kesiştiği köprülü kavşaktan Gar meydanı istikameti, ikinci güzergah Bosna Caddesi takiben Filgeçti Köprüsü altından Çaykara Caddesi’nin kesiştiği Hamidiye Köprüsü kavşağı üzerinden 50. Yıl caddesi, Orhan Şerifsoy Caddesi’nin kesiştiği Aziziye köprülü kavşağı üzerinden Gar Meydanı miting alanı, üçüncü güzergah ise Necip Fazıl Kısakürek Cadde boyunca belirlendi. Palandöken ilçesi sınırlarındaki miting alanı ve yürüyüş güzergahı olarak Şevket Arı Caddesi üzeri belirlendi. Aziziye ilçesi sınırlarındaki miting alanı Yeni Mahalle Aziziye Caddesi üzerindeki Şehitlik Anıtı ile Şeker Fabrikası arasında kalan alan belirtilirken, yürüyüş güzergahı için Yeni Mahalle Aziziye Caddesi Halk Kütüphanesi önünden Aziziye Caddesi takiben Şehitlik Anıtı olarak belirlendi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.