ERZURUM TANITIM GÜNLERİ REZALETİ

Ankara’da düzenlenen Erzurum Günleri, rezaleti de beraberinde getirdi. Tanıtım günlerini organize eden Erzurum Dernekler Federasyonu ile Mavi Gül Organizasyon Erzurumlularla resmen alay ederek, katılan kamu kurum ve kuruluşları ile Erzurum esnafına zulmettiler.

24 Şubat 2012 Cuma 16:42
ERZURUM TANITIM GÜNLERİ REZALETİ
Önce siyasetin desteğini arkasına alarak Erzurum’a gelen organizasyon komitesinin tüm söyledikleri fos çıktı.
En başta Ankara’da birlik ve beraberliği sağlayamadan, bazı Erzurum derneklerini organizasyon komitesinin dışında tutarak Erzurum’a gelen, burada Erzurum Valiliği’nin desteğini arkasına alan organizasyon komitesi, kamu kurumlarına ve Erzurum esnafına verdiği sözlerin hiçbirini yerine getiremedi. Stantlar belirtilen yere kurulmadığı gibi, eksi 30 dereceye dayanıklı çadırlar da koca bir yalan çıktı.
Erzurumluları Ankara’da resmen donduran organizasyonda komite heyeti cebini doldurmakla meşgulken, Erzurum insanı mağdur edildi.

ANKARA’DAKİ ERZURUMLULAR SÖMÜRÜLDÜ
Ankara Ulus’taki Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programdan Ankara’da yaşayan Erzurumlular habersiz kaldı. Kültür Merkezi’nin girişine yerleştirilen ve çoğunluğu Erzurumlu olmayan esnaf ve lokantalar Erzurumluları sömürdüler. Fahiş fiyatlardan satılan ürünlerle Erzurumluları yolunacak tavuk gibi gören sözde esnaflara, organizasyon heyetinin acemiliği ve işgüzarlığı da eklenince organizasyon resmen fiyaskoyla sonuçlandı. Şekerin, peynirin kilosunu 15 liradan veren esnaflar, taş binada kurulan Kamu kurumları ile diğer esnafların stantlarını dahi görmeden alandan ayrıldılar.

STAND YALANLARI
Erzurum’da kamu kurumlarına ve esnaflara verdikleri stant yeri vaadleri de yalan çıkan Organizasyon komitesi her yönüyle sınıfta kaldı. Gelişi güzel yerleştirilen stantlarla organizasyonu rezalete çeviren komite, Erzurum’u ve kamu kurumlarını da suçlamayı ihmal etmediler. Hiçbir kurumun ve sivil toplum örgütünün kendilerine verdiği sözü yerine getirmediğini ileri süren organizasyon komitesi, Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi Sağlık Müdürlüğü ve ETSO, ESOB ile Ticaret Borsası gibi sivil toplum örgütlerinin desteklerini de görmezlikten geldiler.

STANDLAR UFOLARLA ISITILDI
Erzurum’da eksi 30 dereceye dayanıklı çadırlarda etkinliğin düzenleneceğini ifade eden organizasyon komitesi bu sözünü de tutmayarak, katılımcıları dondurdular. Etkinliğe katılanlar, kendi imkanlarıyla standlarına kurdukları ufolarla ısınmaya çalışırken, çok sayıda katılımcının hastalandığı ifade edildi.

REKLAM VE GİYDİRME FİYASKOLARI
Organizasyonda kullanılan, afiş, bilbord ve bina içerisindeki giydirmeler de komitenin acemiliğini gözler önüne serdi. Tashihli afişler ve basit tasarımlar başta olmak üzere, reklam ve duyuruların da yeteri kadar yapılmadığı gözlendi. Tanıtım günlerinin son gününde standlara akın eden ziyaretçiler, açılıştan haberdar olmadıklarını, çeşitli standlarla ilgili haberlerin basında yer almasının ardından, etkinliğe katıldıklarını kaydettiler.

ERZURUMLULARLA DALGA GEÇTİLER
Erzurum’a geldiklerinde etkinliğin önce 10 gün olacağını duyuran organizasyon komitesi daha sonra bu süreyi 5 güne indirdi.
16 Şubat Perşembe günü açılan ve 20 Şubat’ta sona ereceği reklamlarla da duyurulan etkinlik, önce üç güne, daha sonra katılımcıların baskısıyla 4 güne çıkarıldı. 16 Şubat’ta saat 14:00’te açılış yapılırken, 17 Şubat Cuma günü öğleden sonra 18 Şubat’ta etkinliğin sone ereceği duyuruldu. Bunun üzerine katılımcılardan gelen baskıyla, etkinliğin Pazar günü biteceği duyurusu yapıldı. Bu duyuru da yine Erzurumlularla dalga geçer nitelikteydi. 16-20 Şubat tarihlerinde yapılacağı duyurulan etkinliğin, 18 şubatta sona erecek olması gelen baskılar üzerine şu komik ifadelerle uzatıldı. “Kıymetle katılımcılar, yoğun talep üzerine etkinliğimiz 19 Şubat’a kadar uzatılmıştır.” Erzurumlularla dalga geçen komitenin bu işgüzarlığı da yine büyük tepki topladı.

TRABZON VE MALATYA’YI ÖRNEK ALIN
Erzurum günlerinin hemen ardından düzenlenen Trabzon günleri örnek alınacak nitelikteydi. Trabzon’un Ankara’daki iki büyük derneği, Trabzon Kültür ve Dayanışma Derneği ile Trabzon İli ve İlçeleri Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte organizasyon komitesi Trabzon esnafını ve kurumlarını sömürmek yerine Büyükşehirlerden sponsorla sorunu çözme yoluna gittiler. Trabzon Günleri’nin sponsorları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ağaoğlu, Halkbank, Vakıfbank, TEB, T.C. Ziraat Bankası, TOKİ, ÇAYKUR, MEMORIAL, TAV Hava Limanları, MNG Kargo, PTT, Dünyagöz gibi marka kuruluşların yanında Tramzon’daki Kamu Kurumları ve STK’lar da destek oldular.
Yine Malatyalılar da organizasyonda standları gezerek, katılımcılardan görüş alarak kendilerinin düzenleyecekleri etkinlik için fikir edindiler.

BOŞ SALONA KONSER VE KONFERANS
Organizasyonun kültür- sanat bölümlerinde ise, başta İbrahim Erkal olmak üzere, Erzurum’dan giden sanatçı ve akademisyenler yer aldı. Hayal kırıklığı yaşatan organizasyonda sanatçılar ve akademisyenler boş koltuklara seslendiler. Öyle ki İbrahim Erkal dahi 150 kişilik bir gruba konser verdi.

BAŞARI GÖSTERİLEN İLGİ MİDİR
Öte yandan organizasyona katılımın fazla olmasıyla övünen organizasyon heyeti, katılımcıların tepkilerini de görmezlikten geliyor. Öyle ki katılımcılar Erzurumluyuz diye katılan özellikle gıda bölümündeki esnafların vatandaşları sömürdüklerini kaydettiler.

ESAV NEREDEYDİ?
Erzurum Tanıtım Günleri Ankara’da birlikteliğin sağlanamaması nedeniyle eksik kaldı. Trabzon’un tüm dernekleri bir araya gelerek organizasyonu yaparken, Erzurum Dernekleri ise birbirlerine selam dahi vermiyorlar. Sonuç olarak, Ankara’daki tanıtım günleri tam manasıyla bir fiyaskoydu.

PROGRAMIN GÜZEL YANLARI
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay, katılırken, Erzurum Milletvekillerinin tamamı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile Erzurum ve Ankara’dan çok sayıda bürokrat, siyasetçi ile STK temsilcileri organizasyona ilgi gösterdi.
Sağlık Bakanı Danışmanı Adnan Bozyel, Sağlık Bakanlığı Müşaviri Zafer Tarikdaroğlu da organizasyon süresince alanda bulunarak, katılımcılarla yakından ilgilendiler.

Editör

Son Güncelleme: 25.02.2012 12:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kadir 2018-10-15 11:53:33

Erzurum Valiliği başta olmak üzere bir platform oluşturup söz sahibi olmadığı sürece Rant günleri devam edecektir.boşuna sitem etmeyin kazanılan paalar kimin hesabına kimin kasasına giriyor birgün bir delikanlı çıkıpta adam gibi hesap sormadı.

Avatar
eda kartal 2013-05-13 10:53:19

normal bir fuardı ayrıca içeri çok sıcaktı ne ufosu
yazık ya neden yalan haber yazıyorsunuz kendi kalitenizi düşürmüşsünüz
(O HABER GEÇEN YILIN EDA HANIM DİKKAT EDERSENİZ)

Avatar
şahin @cesaretin varsa yayınla 2012-03-05 18:47:16

niye sildin bay r

Avatar
cesaretin varsa yayınla 2012-03-01 15:33:22

kim kandırılmış kim soyulmuş ve ne kadar para erzurumdan karşılnmıştır. (EDİTÖR: Adamsan aynı İP'den farklı isimlerle yorum yazana kadar delikanlı ol isminli yaz...)