ERZURUM SİBİRYA GİBİ: EKSİ 35

Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürürken, Erzurum'da eksi 35 derece ile yılın en soğuk gecesi yaşandı.

03 Şubat 2012 Cuma 10:31
ERZURUM SİBİRYA GİBİ: EKSİ 35
Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yılın en soğuk gecesi Erzurum'da eksi 35 dereceyle yaşandı. Bölgedeki diğer illerde ise; Erzincan'da 13, Kars'ta eksi 27, Ağrı'da eksi 28, Ardahan'da eksi 27 ve Iğdır'da eksi 11 derece olarak ölçüldü. Günün beklenilen tahmini sıcaklık değerleri ise; Erzurum'da eksi 12, Erzincan'da eksi 3, Kars'ta eksi 11, Ağrı'da eksi 14, Ardahan'da eksi 9, Iğdır'da eksi 1 derece.
Sibirya soğuklarının hüküm sürdüğü Erzurum'da eksi 35 derece soğuk hava kenti adeta buzul şehir görünümüne büründürdü. Aşırı soğuk hava nedeniyle cadde ve sokaklar boş kalırken şadırvanları buz tuttu, çatılardan uzanan sarkıtların boyu 2,5 metreyi buldu. Otomobillerin mazot depoları donarken, sabah sürücüler saatlerce araçlarını çalıştırabilmek için çaba sarf etti.
Vatandaşlar Erzurum'da soğukta yaşamanın güç olduğunu belirtti.

Editör

Son Güncelleme: 03.02.2012 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.