ERZURUM ŞEHİDİNİ BUGÜN UĞURLAYACAK

Siirt’in Pervari ilçesi kırsalında düşen askeri helikopterde şehit olan 17 asker için Diyarbakır Havaalanı’nda tören düzenlendi. Şehitler daha sonra ambulans ve kargo uçaklarla memleketlerine uğurlandı. Erzurum’a getirilen şehit Kürşat Güneş, bugün Lalapaşa Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

12 Kasım 2012 Pazartesi 09:34
ERZURUM ŞEHİDİNİ BUGÜN UĞURLAYACAK

SİİRT'in Pervari İlçesi yakınlarında dün sabah düşen Sikorsky S-70 tipi helikopterde şehit olan 17 asker, Diyarbakır'da düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Törende şehit yakınları gözyaşlarını tutamazken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da gözleri doldu. Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan dün sabah operasyona giden Jandarma Özel Harekat Timi'ni taşıyan Sikorsky S-70 tipi helikopterler dün saban Pervari İlçesi'nin Doğanca Beldesi Hasantepe Mevkii'nde düştü. Helikopterde bulunan 14'ü 'Dadaşlar' adlı jandarma özel harekat timi ile 3'ü mürettabat olmak üzere 17 asker şehit oldu. Şehit askerler; Jandarma Üsteğmen Ersan Yenici (Kırklareli), Jandarma Kıdemli Çavuş Hakan Gemici (Giresun), Jandarma Kıdemli Çavuş Erkan Yalçın (Bartın), Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Çelik (Kayseri), Jandarma Uzman Çavuş Murat Yıldızhan (Diyarbakır), Jandarma Uzman Çavuş Eren Kızılgedik (Kars), Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Güneş (Erzurum), Jandarma Uzman Çavuş Erdal Tekin (Adana), Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy (Tokat), Jandarma Uzman Çavuş Ömer Büyükköse (Kahramanmaraş), Jandarma Uzman Çavuş Onur Karasungur (Kayseri), Jandarma Uzman Çavuş Serkan Perişan (Gaziantep), Jandarma Uzman Onbaşı Yusuf Tüfekçi (Gümüşhane), Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin (Manisa), Pilot Üsteğmen Yakup Çınar (Kars), Uzman Hava Teknisyen Vedat Avcı (Afyonkarahisar) ve Jandarma Uzman Onbaşı Mesut Şeker (Konya) için bugün Diyarbakır'daki 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi.

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu da katıldı
Şehitleri uğurlama törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, milletvekilleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları ile şehitlerin yakınları katıldı. Törende şehit yakınları gözyaşlarına boğulurken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bakanlar, onları teselli etmeye çalıştı. Şehitlerin cenazeleri silah arkadaşlarının omuzlarında tören alanına getirilip, burada hazırlanan katafalklara konuldu. Cenazelerin taşınması sırasında şehit yakınları gözyaşı döktü, bu sırada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da gözleri doldu. Şehitlerin özgeçmişlerinin okunduğu törende daha sonra dualar edildi. Yaklaşık 1 saat süren tören ardından şehitlerin Türk bayraklarına sarılı tabutları Türk Hava Kuvvetleri'ne ait ait 5 ayrı Casa tipi uçağa konulup, toprağa verilmek üzere memleketlerine götürüldü. Törende aralarında şehit yakınlarının bulunduğu bir grup, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı attı. Slogan atan grup içinden bazıları, "Çözün artık bu işleri" diye bağırdı.


Erzurumlu şehidin naaşı kente getirildi
Siirt'in Pervari ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan uzman çavuş Kürşat Güneş'in naaşı, Diyarbakır'da düzenlenen askeri törenin ardından askeri kargo uçağıyla Erzurum'a getirildi. Şehit uzman Çavuş Kürşat Güneş için Erzurum Askeri Havaalanı'nda karşılama töreni düzenlendi. Törene Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğul, şehit uzman çavuş Güneş'in ailesi, çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, tören mangası tarafından uçaktan alınarak askeri cenaze aracına konuldu. Güneş'in naaşı daha sonra Mareşal Fevzi Çakmak Asker Hastanesi morguna götürüldü.Şehit Güneş için bugün Erzurum Yakutiye ilçesindeki Lala Paşa Camii'nde tören düzenlenecek. Şehit Uzman Çavuş'un naaşı daha sonra Karskapı Asker Şehitliği'nde toprağa verilecek.


Cenaze namazına Akdağ da katılacak

Şehit olan 17 askerimizden Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Güneş’in Erzurum’daki cenaze törenine Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın da katılacağı bildirildi. Bölgede başarılı operasyonlara imza atan ve ‘Dadaşlar’ timi olarak adlandırılan 17 vatan evladının böylesine elim bir kazayla şehit olmalarından büyük üzüntü duyduklarını kaydeden Bakan Akdağ, “Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, başta aileleri olmak üzere hemşehrilerimize ve tüm ulusumuza başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi. Bugün sabah THY’nin tarifeli uçağıyla Erzurum’a gelecek olan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, şehit Uzman Çavuş Kürşat Güneş’in cenaze törenine katılarak, şehidin ailesini evinde ziyaret ederek taziye verecek. Bakan Akdağ aynı gün akşam uçakla Ankara’ya dönecek.

Editör

Son Güncelleme: 12.11.2012 16:11
Anahtar Kelimeler:
Erzurumlu şehit
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.