ERZURUM, ŞANTİYEYE DÖNECEK

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 2012 yılı yatırım programı için kolları sıvadı. İş sezonunun açılmasıyla birlikte Erzurum’u adeta şantiyeye dönüştürecek olan Büyükşehir Belediyesi, yapımına geçtiğimiz yıl başlanan yatırımları ise, yine 2012 yılı içerisinde tamamlayacak.

06 Mart 2012 Salı 09:43
ERZURUM, ŞANTİYEYE DÖNECEK
Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’u şantiyeye dönüştürmeye hazırlanıyor. Yapımına geçtiğimiz yıl başlanan Erzurum Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Şehitler Mahallesi Sosyal Konutları’na, Mahallebaşı’ndaki Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı’ndan Hurdacılar Sitesi’ne varıncaya kadar birçok yatırıma kaldığı yerden devam edecek olan Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Et Entegre Tesisleri, Kayakyolu Spor Kompleksi, Doğu Anadolu Kongre Fuar ve Kültür Merkezi gibi projelere de bu yıl start verecek. Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda Mevlana Vadisi Projesi ile Pirali Baba Türbesi çevre düzenleme çalışmalarını da gerçekleştirecek.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’da 2012 yılını da yoğun bir tempoyla geçireceklerini bildirdi. Yapımına geçtiğimiz yıl başlanan birçok yatırımın kaldığı yerden devam edeceğini belirten Başkan Küçükler, bu yatırımlara ek olarak yeni projeleri de uygulamaya sokacaklarını bildirdi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ERZURUM’A YATIRIM YAĞMURU
Başkan Küçükler, “Erzurum Şehirlerarası Otobüs Terminali, Modern Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı, Hurdacılar Sitesi ve Şehitler Mahallesi Sosyal Konutları, yapımına geçtiğimiz yıl başladığımız yatırımlarımızdı. Bu yatırımlara iş sezonunun açılmasıyla birlikte devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıl tamamladığımız Kamyon Tır Parkı ve Nakliyeciler Sitesi’ni ise, önümüzdeki aylarda işletmeye açacağız” dedi.
Geçtiğimiz yıldan yarım kalan yatırımlara ek olarak, bu yıl da birbirinden önemli projeleri hayata geçirecekleri bilgisini veren Başkan Küçükler, “Erzurum Et Entegre Tesisleri, Kayakyolu Spor Kompleksi, Doğu Anadolu Kongre Fuar ve Kültür Merkezi gibi önemli yatırımlarımız için düğmeye basmış durumdayız. Yine önemli altyapı projeleri olarak kabul ettiğimiz atık su arıtma tesisi yatırımını da bu yıl başlattık, çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi’ne halk için hizmet üreten bir statü kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Küçükler, “Erzurum’da belediyecilik tarihinde hiç görülmemiş yatırımları Erzurum’a kazandırmaya devam ediyoruz. Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Mahallebaşı’ndaki Modern Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı’nı bu yaz ortasında Erzurum’un hizmetine sunmuş olacağız. Ardından mevcut otogarın yerinde de, 210 milyon dolarlık İkiz Kuleler Projesi’ni hayata geçirmek için çalışmalara başlayacağız” şeklinde konuştu.

KAMULAŞTIRMA VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ ÇALIŞMALARI…
Büyükşehir Belediyesi’nin, bu yatırımların yanı sıra kamulaştırma ve kentsel dönüşüm çalışmalarına devam edeceğini dile getiren Başkan Küçükler, bu yıl iki ayrı çevre projesinin daha Erzurum’un hizmetine sunulacağını kaydetti.
Küçükler, “Mevlana Vadisi projesi ile Çat Yolu-Yenişehir bağlantısına görsel bir güzellik kazandıracak, Pirali Baba Türbesi çevre düzenlemesi projesiyle de, Erzurum’da yeni bir inanç turizmi merkezi oluşturmuş olacağız” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, bu çalışmaların dışında Erzurum’a kazandırılması planlanan birçok yatırımın ise, henüz proje aşamasında olduğuna dikkati çekerek, “Yatırımlarımız tamamlandığında ve Erzurum halkının hizmetine girdiğinde Büyükşehir Belediyesi’nin farkı açıkça ortaya çıkmış olacak” ifadesini kullandı.

Editör

Son Güncelleme: 06.03.2012 10:52
Anahtar Kelimeler:
ErzurumŞANTİYEYE DÖNECEK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.