ERZURUM POLİSİ SARIKAMIŞ’TA YÜRÜDÜ

98 yıl önce Sarıkamış harekatı sırasında donarak şehit düşen askerlerimiz anısına Allahu Ekber dağlarında düzenlenen ve ‘Dedeciğim ben geldim’ sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüşe Erzurum Emniyet Müdürlüğü ÇOGEP projesi kapsamında, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Özel Eğitim Meslek Lisesi’nden işitme engelli öğrenci ve öğretmenlerinden den oluşan 70 kişilik bir grupla katıldı.

08 Ocak 2013 Salı 16:53
ERZURUM POLİSİ SARIKAMIŞ’TA YÜRÜDÜ


Kar yağışı altında 'Gençlik Şühedanın İzinde' anma yürüyüşüne İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Türkiye'nin dört bir tarafından Sarıkamış'a akın eden 10 bini aşkın kişi katıldı.
22 Aralık 1914- 15 Ocak 1915 tarihleri arasında Enver Paşa komutasındaki birlikler, Sarıkamış'ın Allahu Ekber Dağlarında hava şartları, açlık ve yetersiz kıyafetler sebebi ile yaşamını yitirmişti. Bazı tarihçilere göre 90 bin Genelkurmay kayıtlarına göre de 60 bin asker şehit düşmüştü.

Türkiye'nin dört bir tarafından gelen ve her yaştan yaklaşık 10 bin kişi, şehit olan askerleri anmak için Sarıkamış'ın Kızılçubuk Köyü'nde buluştu.

Bunlar arasında öyle bir grup vardı ki attıkları adımların, söylenen marşların çekilen tekbirlerin sesini işitmeseler de yüreklerinin coşkusu, hissettikleri duygular yürüyüşün manevi anlamını daha da yüceltiyordu. Onlar engel tanımayan Erzurum Özel Eğitim Meslek Lisesinin işitme engelli öğrencileriydi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü 2012 yılında başlayan ‘Güvenli hayat ve güvenli gelecek için çocuk ve gençleri sosyal koruma ve destek programı’ (ÇOGEP) projesi kapsamında 2013 yılının ilk faaliyeti olarak Erzurum Özel Eğitim Meslek Lisesi’nden işitme engelli gönüllü öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan 70 kişilik bir grupla yürüyüşe katıldı.

Öğretmenleri aracılığıyla işaret dilini kullanarak duygularını aktaran öğrenciler, bu etkinliğe katılmalarında aracı olan Toplum Destekli Polis ağabeylerine ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevlilerine ve okul yöneticilerine teşekkür ettiler. Yaklaşık 98 yıl önce bu ülke uğruna şehit olan dedelerimizin neler yaşadığını, ne tür şartlar ile karşı karşıya geldiklerini bu ülkenin birlik ve beraberliği için atılan her adımın ne denli önemli olduğunu yüreklerinde hissettiklerini ve bundan sonra sorumluluklarının daha da çok farkına vararak üzerlerine düşenin en iyisini yapmak için çalışacaklarını ifade ettiler.

Editör

Son Güncelleme: 08.01.2013 16:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.