ERZURUM KENT KONSEYİ’NDEN VEFA HAREKETİ

Aydın Bozkurt başkanlığında son zamanlarda yaptığı etkinliklerle dikkatleri çeken Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, kadim şehir Erzurum’da “Şehrimize Değer Katanlara Değer Veriyoruz” başlıklı bir vefa hareketi başlattı.

admin
admin
24 Ocak 2016 Pazar 16:17
ERZURUM KENT KONSEYİ’NDEN VEFA HAREKETİ
Aydın Bozkurt başkanlığında son zamanlarda yaptığı etkinliklerle dikkatleri çeken Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, kadim şehir Erzurum’da “Şehrimize Değer Katanlara Değer Veriyoruz” başlıklı bir vefa hareketi başlattı. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Erzurum Kent Konseyi Başkanı Aydın Bozkurt, konsey olarak tüm arkadaşlarıyla birlikte şehirde son zamanlarda ihmal edilen vefa duygusunun inşasına çalıştıklarını belirtti. Başkan Bozkurt’un açıklamaları şöyle:

“Birkaç kuşak, deden toruna ve hatta 130 senelik ticaret erbaplarımız var bu şehirde. Şehrimize yaptığı yatırımlarla açtığı istihdamla yüzlerce insana iş ve aş veren iş adamlarımız var. İmkânı olduğu halde Erzurum’u terk etmeyen vefalı zenginlerimiz var. Verdiği vergilerle şehir ekonomisine ciddi katkı sağlayan nice fedakâr insan var, çoğunlukla fark edemediğimiz. Düşünceleriyle, projeleriyle, dile getirdikleri hassasiyetlerle şehrimizde şehirlilik bilincine katma değer sunan STK’lerimiz var. Erzurum’da görev yapan bürokratlarımız var. İşte bu duygularla ve hiçbir siyasi ve ideolojik taassuba düşmeden şehrimize bir şekilde değer veren değerlerimize şehrin en büyük sivil inisiyatiflerinden biri olan Erzurum Kent Konseyi olarak sahip çıkmak, kamuoyu önünde bir farkındalık oluşturmak, şehrimizde bir pozitif enerji ve sinerji oluşturmak için böyle bir gayretin içine girdik. Çam sakızı çoban armağanı, belki maddeten küçük ama manen yüreğimizi koyduğumuz hediyelerle şehrin değerlerini ziyaret ediyoruz. Konseyimizin teşekkür plaketini ve hediyelerimizi kendilerine takdim ediyoruz.”

ŞU ANA KADAR 22 DEĞERİMİZİ ZİYARET ETTİK. BU SAYI ÇOK DAHA ARTACAK

Türkiye’de benzer uygulamanın Kayseri ve Ankara Büyükşehir Belediyelerince yapıldığını bildiren Erzurum Kent Konseyi Başkanı Aydın Bozkurt, şehirdeki karamsar havanın dağıtılmasında ve bu şehri mesele edinmiş insanların motivasyonunda vefa hareketlerinin çok önemli yer tuttuğunu, bu kapsamda Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle şimdiye kadar şehrimizin 22 değerini ziyaret ettiklerini, önümüzdeki aylarda bu sayının katlanarak artacağını ifade etti.

Bozkurt, "Nisan sonuna kadar devam edecek ziyaretlerimizin ardından Mayıs ayında bu şehirde 40 seneden fazla ticaretle uğraşan küçük büyük demeden tüm esnafımızı onore edeceğimiz bir program yapmayı düşünüyoruz. Programımızın adı “40 Yılın Alınteri” olacak. Ahi kültürü çerçevesinde hazırlayacağımız ve içeriğinin sürprizlerle zenginleştirileceği programda ilk defa Erzurum’un emektar esnafı bir araya gelmiş olacak.” dedi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumKent KonseyiVEFA
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.