ERZURUM KARATENİN DE BAŞKENTİ

9. Uluslararası Palandöken Karate Kupası, müsabakaları sona erdi. Cemal Gürsel Spor Salonu’ndaki yapılan müsabakaların açılış törenleri, gösteriler ve madalya töreni olimpiyatları aratmadı. Sporun başkenti Erzurum karatenin de başkenti oldu. Şampiyonluk kupasını Türkiye adına Çelebispor havaya kaldırdı.

03 Haziran 2012 Pazar 13:16
ERZURUM KARATENİN DE BAŞKENTİ
Nurullah PALA haberi...
Erzurum’da 9. Uluslararası Palandöken Kupası Karate Müsabakaları Türkiye’den Çelebispor Kulübü’nün şampiyonluğu ile sona erdi. Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası başladı. Önceki gün akşam sona eren ve  Cemal Gürsel Spor Salonu’ndaki  Palandöken Kupası Karate Müsabakaları müthiş bir organizasyona sahne oldu. Perşembe günü start alan Palandöken Kupası Karate Müsabakaları için dün Cemal Gürsel Spor Salonu’nda düzenlenen açılış ve ödül törenleri ile gösterilen olimpiyatları aratmazken, Erzurum’un karatenin de başkenti olma yolundaki yükselişi hızlı bir şekilde devam etti. Vali Sebahattin Öztürk, Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, İran Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile diğer protokol üyelerinin katıldığı törenlerde turnuvanın ana sponsoru Karadayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı ve diğer sponsorlarda ödüllendirildi.

GÖSTERİLER NEFES KESTİ
Dün yapılan açılış töreninde sporcular geçiş yaptı. Ardından Türkiye’yi Rusya’nın Başkenti Moskova’da yapılacak olan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda temsil edecek olan Gençlikspor Karate Takımı gösteri yaptı. Antrenör İsmail Güler yönetimindeki Çelebispor Minik Jimnastikçileri de şov yaparak kendilerini tribünlerden izleyen protokole ve davetlilere neşeli anlar yaşattılar. Palandöken Gençlik Merkezi Bar Ekibi Dadaş Barı Sergiledi. Şampiyonanın açılış törenlerinde konuşan Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Fatih Çintimar, organizasyona başlarda sadece Erzurum ve İran’dan gelen sporcuların katıldığını, bugün ise katılan ülke sayısının 8′e çıktığını belirterek, yurt içinden de çok sayıda ilin şampiyonaya iştirak ettiğini söyledi. Çintimar, “Erzurum olarak 9. Uluslar arası Palandöken Kupası Karate Müsabakaları ile Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonasına ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

ERZURUM SPOR ORGANİZASYONLARI
İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN
Vali Sebahattin Öztürk de Erzurum’un artık her organizasyonu başarı ile yaptığını ve her kesimin övgüsünü aldığını belirtti. Vali Öztürk, “Erzurum artık eski Erzurum değil, dünyanın diline doladığı bir il. Düşünün ki, bir ilde sıcaklık veya başka konular müsabakalara ve kamplara engel olabiliyor. Oysa Erzurum havası ve rakımı ile dünyanın kamp merkezi olma yolunda çok önemli adımlar atmıştır. Şehrimizde karate adına iki önemli bir organizasyon yapmanın gururunu yaşıyoruz. Erzurum, bütün spor dallarında büyük organizasyonlar yapan bir il olmuştur. Deyim yerinde ise Erzurum Uluslar arası Spor Organizasyonları için biçilmiş bir kaftandır. Karate Turnuvası ile Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonasının ilimizde yapılmasında emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

ERZURUM KARATEDE SÖZ SAHİBİ
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan’da dün açılış törenlerinde yaptığı konuşmada, Erzurum’un Bölge Temsilcisi Ahmet Çelebi yönetiminde önlenemez bir yükselişe geçtiğini ve Doğu’nun bir numarası olurken, batıda da bir çok ilden daha önde olduğunu söyledi. Delihasan, “Bölge Temsilcimiz Ahmet Çelebi’yi karate sporuna katkılar sağladığı için ve Milli takıma sporcu gönderdiği için kutluyorum” dedi.
Delihasan, Federasyon olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’dan da her zaman büyük destek gördüklerini ve kendisinin hep kendilerine karşı özverili ve fedakarca davrandığını belirterek, “Karateyi Ahmet Çelebi ile abi kardeş ilişkisi içerisinde götürüyoruz. Erzurum karatesi daha da yüksek bir noktada olacak. Buna inanıyorum” dedi. Delihasan, Bu sezon Türkiye üçüncüsü olarak Türkiye’yi Rusya’nın Başkenti Moskova’da yapılacak olan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda temsil edecek olan Gençlik Spor Kulübü adına kulüp başkanı Memduh Ceyhan ile Tesisler Şube Müdürü Şinasi Polat’ı kutlayarak başarı dileğinde bulundu.
Bu arada Palandöken Karate Kupası’nda Türkiye’den Çelebispor 430 puanla şampiyon olurken, İran Milli takımı 260 puanla ikinci, Gürcistan Milli takımı da 180 puanla üçüncü oldu. Trabzon ise 160 puanla dördüncü oldu. Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası ise bugün başlayacak. Müsabakalara Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Kazakistan, İran, Gürcistan ve Azerbaycan katılacak.

Editör

Son Güncelleme: 03.06.2012 13:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.