ERZURUM İL MÜFTÜSÜ HASAN ÇINAR PROJELERİNİ ANLATTI

Erzurum İl Müftü Yardımcısı Celal Büyük’ün hazırlayıp sunduğu Kardelen Televizyonunda her Perşembe akşamı canlı olarak yayınlanan ''İlahi Vahyin Sesi'' isimli programın bu haftaki konuğu Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar oldu.

03 Ocak 2014 Cuma 15:13
ERZURUM İL MÜFTÜSÜ HASAN ÇINAR PROJELERİNİ ANLATTI
Program Erzurum Mehmet Zahit Kotku Camisi İmam Hatibi Hafız Lokman Algan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından İl Müftü Yardımcısı Celal Büyük okunan ayetlerin mealini (Türkçe Manasını) verdi. 17 Ocak Cuma günü duası yapılacak olan "Bin Bir Hatimin ve İl Müftülüğü tarafından 2013 yılında başlatılan ve devam etmekte olan projelerin konuşulduğu programda ayrıca nefis muhasebeside ele alındı. Program konuğu olan İl Müftüsü Çınar, 5 asırdan bu yana devam etmekte olan Bin Bir hatim okumalarının adeta şehrimizi manevi bir koruma altına alan "rukye" olduğunu bu sebeple de şehrimizin bela ve musibetlerden korunduğunu söyledi. Kur'ân'ın anlaşılmak ve yaşanmak üzere indirildiğinden bahseden Çınar, "Buradan hareketle bu sene "Bin Bir Hatim"in yanında "Yüz Bir tefsir okuma" projesi de başlatmış olduk. Amacımız insanımızı kuranla buluşturmak anlaşılmasını sağlamak" dedi.

İl Müftülüğü tarafından cami dışı din eğitimi ve din hizmetini önemsediklerini de belirten Müftü Çınar, "Bu kapsam da İl ve İlçe müftülükleri olarak bundan böyle evde yatan yatalak ve engelli hastalarımızı ziyaret edeceğiz. Kendilerine moral verip isterlerse evlerinde din hizmeti sunacağız. Ayrıca oluşturduğumuz taziye grupları ile de halkımızın acılı günlerinde yanında olacağız. Doğum yapan hanımefendi kardeşlerimiz için hazırladığımız broşürlerlede doğum yapmış olan bayanlarımızı dini açıdan aydınlatmaya çalışacağız" dedi.

Keyifli sohbetin ardından Tortum ilçesi Pehlivanlı Beldesi Derekapı Camii İmam Hatibi Fatih Derdiyok okuduğu ilahi ve kasiderlerle izleyenler Peygamber (s.a.v.)’in diyarı Medine'ye adeta bir yolculuk yaptı. Program yapılan dua ile son buldu.

Editör

Son Güncelleme: 03.01.2014 15:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.