ERZURUM GÜNLERİNE, TANITIM AYIBI

Ankara Erzurum Dernekler Federasyonu (ERDEF) tarafından düzenlenen ve geçtiğimiz yıl ilki yapılan Ankara Erzurum Günleri hayal kırıklığı ile sonuçlanmıştı.

11 Mayıs 2013 Cumartesi 18:04
ERZURUM GÜNLERİNE, TANITIM AYIBI
Oğuzhan YILDIRIM

İkincisinde daha tecrübeli olacaklarını açıklayan dernek yönetiminin hataları tanıtım afişleriyle başladı. 09-12 Mayıs tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan 2. Erzurum Günleri için bastırılan afiş ve billboardlarda önemli hatalar dikkat çekiyor.
Atatürk Üniversitesi’nin giriş kapısının resminin yer aldığı afişlerde, üniversite 55. Yılını kutlamasına karşın, 49. Yıl yazısının yer alması büyük tepki topladı. Yine organizasyona sponsor kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin logolarının yer aldığı afişlerde Erzurum Ticaret Borsası’nın eski ve yeni logolarının ayrı ayrı, yine Ankara Sincan Belediyesi’nin de eski logosunun yer alması işgüzarlık olarak değerlendirildi.
Duruma tepki gösteren Erzurumlular, “Erzurum Tanıtım Günleri düzenleniyorsa bunun tanıtım işlerini ya Ankara’da Erzurum’u iyi bilen biri yapmalı, ya da Erzurum’daki ajanslarda bu işler yapılmalı. Dernek Yönetimi Erzurum’dan habersiz olabilir, ama en azından Erzurum’da yapılırsa böyle önemli hatalar yapılmaz. Tanıtım günleri rant kapısı değil, Erzurum’un ulusal vizyona taşıyacak günler olmalıdır. Bunun için de organizasyonun profesyonel bir ekiple, hataların minimize olacağı bir şekilde yapılması gerekir.” dedi.
DOĞUTÜRK olarak yapılan bu tarihi hataları kamuoyunun takdirine bırakıyor, 09-12 Mayıs 2013 tarihlerinde yapılacak organizasyonun geçtiğimiz yılki yanlışlardan ders alınarak güzel ve görkemli bir şekilde geçmesini temenni ediyor, Ankara’da olacak ekibimizin izlenimlerini okuyucularımızla paylaşmaya söz veriyoruz.



Editör

Son Güncelleme: 11.05.2013 22:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Prof.Dr.Nesrin Astam YILDIZ 2013-05-08 17:40:57

Sosyal medyada bu konuda benzer hatalar yapıldığına sıklıkla rastlıyoruz.Atatürk üniversitesi logosu olarak hep 49.yıl fotoğrafı yaygın olarak kullanılıyor. ayıp olarak yorumlanması çok abarltılı olmuş. Gençleştirilmiş üniversitemiz ne güzel :) 6 yıl genç üniversitenin yol almışlığı takdir edilmiş olur bu sayede. “Siz, din kardeşinizin aynasısınız, onda gördüğünüz lekeyi siliniz! “[ebu davud] bu temel görüşten hareketle, umuyoruz memleketimiz başkentte en güzel şekilde vitrinize edilir, o yöredeki Erzurumlular , her anlamda memleket özlemini gideriler.