ERZURUM GENÇLİK PLATFORMU KURULDU

Erzurum’da faaliyetlerini sürdüren 14 gençlik harekâtı, “Erzurum Gençlik Platformu” adı altında bir araya geldi.

admin
admin
07 Şubat 2017 Salı 22:50
ERZURUM GENÇLİK PLATFORMU KURULDU

Her kesimden gençlik vakıf ve derneklerinin bulunduğu platformun başkanlığına TÜGVA İl Temsilcisi Mustafa Kahveci, Genel Sekreterliğe İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Burhan Diler ve Başkan Vekilliğine de Genç Memur-Sen Şube Başkanı Yakup Kürşat Aras seçildi. Kahveci, platform amaçlarını anlatan bir basın bildirisi yayımladı.

Basın açıklamasında Türkiye’yi ilgilendiren her konuda adımların atılacağı ve Erzurum’un kalkınması için faaliyetlerin gerçekleştirileceği ifade edildi. Açıklama da şu görüşlere yer verildi: “Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren her konuda gençlerin de görüşlerinin alınması, gelecek vizyonu ve hedefleri belirlenirken gençlerin de süreçlere dâhil edilmesi gerektiğine inanan ve Erzurum’da faaliyet gösteren 14 genç sivil toplum kuruluş örgütü, gençlerle işbirliğini bir adım ileri götürerek, gençlerin çalışmalarını daha sürdürülebilir bir yapıya dâhil etmek amacıyla bir Gençlik Platformu kurulmasına karar verildi. Erzurum Gençlik Platformu, kentte farklı alanlarda çalışan, ortak vizyon geliştirmeye ihtiyaç duyan yeni Türkiye’nin sivil boyutunu güçlendirmek bölgesel barış ve istikrarda paydaş olmak amacı güden 14 genç sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesiyle ortaya çıktı. Erzurum Gençlik Platformu, yaşadığımız tarihi süreçte demokrasi ve hukuk ekseninde ülkemizin yeniden yapılandırma sürecine katkı sağlayacak, huzur ve barışı, birlik ve beraberliği koruyarak toplumsal faaliyetler düzenlemeyi hedeflemektedir. Basın toplantıları, konferanslar, duyurular ve bildirilerle Erzurum’un ve bölgenin her köşesinde sivil duyarlılığın canlı tutulmasını medya iletişim araçlarıyla kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Tarihi, kültürel birikimi ve medeniyet değerleriyle Erzurum’un sahip olduğu stratejik gücün şehir ve bölge refahına olumlu katkısını sağlayacak sivil girişimler geliştirmek, üniversite gençliğinden, orta öğretim gençliğine, orta öğretim gençliğinden toplumsal sorunlara, göç politikalarına varıncaya kadar şehir, bölge ve dünya siyasetini şekillendiren gelişmelerde iç ve dış kamuoyunu sivil bakış ve tecrübe ışığında doğru bilgilendirmek ve karar alıcılara yeni ve alternatif fikir ve çözüm önerileri sunmak için gençlerle birlikte gece gündüz çalışacağız.” Platformda yer alan kuruluşlar ise şöyle; “TÜGVA, ERVAK, UDEF, İlim Yayma Cemiyeti, EBB Gençlik Meclisi, MTTB, Genç Memur-Sen, Gençlik Değişim Platformu, HABİTAT, ERGİM, KADEM, Güneş Vakfı, Aklı Selim Derneği ve Genç MÜSİAD”

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.