ERZURUM DEPREMLE SARSILDI!

Saat 21.22'de merkez üssü Erzurum Yerköy Tekman olan 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

19 Eylül 2013 Perşembe 09:36
ERZURUM DEPREMLE SARSILDI!
Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı, merkez üssü Erzurum'un Tekman ilçesi olan depremde can kaybının yaşanmadığını bildirdi.
Kurumdan yapılan açıklamaya göre, saat 21.22'de ilçenin köylerinde de hissedilen depremin, Başbakanlık AFAD Ulusal Deprem Gözlem İstasyonlarından alınan veriler kapsamında 4,3 büyüklüğünde olduğu ve 7.06 kilometre derinliğinde meydana geldiği hesaplandı.
Depremde can kaybı ve yaralanan bulunmazken, Tekman ilçesine bağlı Yerköy, Susuzköyü, Molla Mehmet ve Akpınar köylerindeki evlerde hasar oluştu ve bazı evler yıkıldı.
Açıklamada, Başbakanlık AFAD, Erzurum İl AFAD ve Kızılay başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla koordinasyon sağlayarak ihtiyaçların tespiti ve temini yönünde çalışıltığı ve gelişmelerin aralıksız takip edildiği belirtildi.
YARDIM MALZEMESİ GÖNDERİLDİ
Kızılay'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Erzurum'un Tekman ilçesindeki 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından Yerköy, Mollamehmet, Akpınar ve Susuz köylerindeki bazı evlerde hasar meydana geldiğinin tespit edilmesinin ardından, Türk Kızılay'ı Erzurum Bölge Afet Yönetim Merkezi'nden 6 kişilik bir ekip, yardım malzemeleriyle bölgeye gönderildi.
Açıklamada ilk etapta 100 çadır, 1000 battaniye, 40 mutfak seti, 2 toplu barınma çadırının bölgeye ulaştırıldığı ve deprem bölgesindeki gelişmelerin izlendiği de kaydedildi.
8 KÖYDE HASAR VAR
Tekman ilçesinde meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye 24 arama kurtarma personeli ile 6 araç sevk edildi.
Erzurum İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Abdurrahman Aktürk, yaptığı açıklamada, kentte meydana gelen depremin ardından hazır kıta ekibini arama kurtarma çalışması için bölgeye gönderdiklerini söyledi.
Personelin her zaman hazır olarak beklediğini ifade eden Aktürk, "Depremin hemen ardından 8 köyde hasar olduğu bilgisi ulaştı. Biz de bölgeye 24 arama kurtarma personeli, üç arama aracı, bir köpekli arama kurtarma aracı, bir otobüs ve bir de kamyon sevk ettik. 10 kişilik ekibimizi de hazır halde bekletiyoruz. İhtiyaç olması halinde deprem bölgesine sevk edeceğiz" diye konuştu.
Ekibin bölgeye ulaştığını ve çalışmalara başladığını vurgulayan Aktürk, şunları kaydetti:
"Ekibimiz Tekman ilçesinde depremin yaşandığı köylere ulaştı. 8 köyde tarama çalışması yapıyorlar. İlk belirlemelere göre can kaybı yaşanmadı. Evlerde meydana gelen çatlakları ve yıkılan evlerin fotoğrafları çekilerek, hasar tespiti yapılıyor. Köy muhtarlarıyla irtibat halinde çalışarak, ihtiyaç olması halinde arama kurtarma çalışması da yapıyorlar."
DÜN DE MUŞ SALLANMIŞTI
Muş'ün Tüten Köyü'nde dün gece meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından Doğu Anadolu Bölgesi beşik gibi sallanmaya başladı.
Son olarak saat 21.22'de Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre merkez üssü Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Yerköy'de yerin 5 kilometre derinliğinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerköy'deki depremden 6 dakika sonra yine Tekman ilçesine bağlı Çatak Köyünde 2.6 büyüklüğünde artçı sarsıntılar oldu.

Editör

Son Güncelleme: 19.09.2013 09:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.