ERZURUM'DAN HALEP'E YARDIM

Erzurum'dan Halep'e 13 TIR dolusu yardım malzemesi düzenlenen törenle gönderildi.

admin
admin
12 Ocak 2017 Perşembe 00:36
ERZURUM'DAN HALEP'E YARDIM
Erzurum Valiliği, AFAD ve İl Müftülüğü tarafından düzenlenen, "Halep’te İnsanlık ölmesin" kampanyası dahilinde toplanan 500 bin TL para, çocuk bezi, yatak, battaniye, çeşitli gıda ve giyim malzemelerinden oluşan 13 TIR, İstasyon Meydanında düzenlenen törenin ardından dualarla Halep'e doğru yola çıktı.
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, yaptığı konuşmada Erzurum ve Anadolu'nun tarihte çok zorluklar çektiğini belirtti. “Zulüm görenlerin halinden ancak zulüm yaşayanlar anlarlar" diyen Azizoğlu şöyle konuştu:
“Erzurum'da Halep'te yaşanan zulme, kayıtsız kalmadık. İnşallah umut ediyoruz ki bu zulümler son bulacak. Orada yaşayan kardeşlerimiz de tez zamanda huzura ve barışa kavuşacak. Bugün kardeşlerimizin bizden beklediği bu yardım TIR'larını tez zamanda oraya ulaştıracağız. Erzurum olarak Türkiye olarak kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."
Törene, Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürü Selahattin Karslı, İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula ve kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
PASİNLER’DEN HALEP’E YARDIM
Pasinler Belediyesi tarafından Halep’te yaşayan insanlara ulaştırılmak üzere yardım kampanyası düzenlendi. Düzenlenen kampanyada toplanan kuru gıda, ilaç, giyim eşyası ve temel ihtiyaç malzemeleriyle dolu olan yardım TIR’ı Halep’e uğurlandı. Düzenlenen törene Pasinler İlçe Kaymakamı Harun Ersin Polat, Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu ve vatandaşlar katıldı.
Yardım ve destekte bulunan herkese teşekkür eden Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, “Halep’te yaşananları hepimiz yakinen takip ediyoruz. Oradaki kardeşlerimizin yaşadıklarının farkındayız. Vatandaşlarımız bu yaşananlara kayıtsız kalmadı. Bir TIR dolusu malzemeyi kardeşlerimize gönderdik. Allah tüm yardım eden vatandaşlarımızın hayırlarını kabul etsin. İnşallah oralarda acı, kan ve gözyaşının dinmesine bir nebze olsun katkımız olur” dedi.
Törenin ardından dualar okundu ve 1 TIR dolusu malzeme Halep’e gitmek üzere yola çıktı.

Editör

Son Güncelleme: 12.01.2017 00:38
Anahtar Kelimeler:
ErzurumHalepYardım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.