ERZURUM'DA SOĞUK HAVA SU SAYAÇLARINI PATLATTI

Erzurum'da yaşanan şiddetli soğuklar nedeniyle çok sayıda su sayacı patladı.

admin
admin
27 Ocak 2016 Çarşamba 09:19
ERZURUM'DA SOĞUK HAVA SU SAYAÇLARINI PATLATTI
Erzurum'da yaşanan şiddetli soğuklar nedeniyle çok sayıda su sayacı patladı. 

Sıfırın altında 35 derece soğuğu gören Erzurum'da su sayaçları patladı. Son 1 haftadan bu yana etkili olan şiddetli soğuklar su sayaçlarının arızalanmasına ve patlamasına neden oldu. Yaz mevsiminde günde arızalı 2 adet su sayacı tamiri yapan Büyükşehir Belediyesi Su Sayaç Atölyesi, kışın ise günde 100'e yakın sayaç tamiri yapmaya başladı. Ücretsiz olarak tamiri yapılan sayaçlar bir gün sonrasında sahiplerine teslim ediliyor.

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle abonelerin tesisat ve sayaçlarını koruması gerektiğini ifade eden ekipler, soğuk havalarda muslukların kısık ayarda açılması tavsiyesinde bulundu.

Tesisat ve sayaç üzerine izocam veya elyaf ürünleriyle yalıtmaları vurgusunu yapan ekipler, vatandaşlar tarafından yanlış olarak bilinen ateş yakma yönteminden uzak durmalarını söyledi. Önerilerini dile getiren ekipler, donan sayaç ve tesisata ateş tutulması veya sıcak su dökülmesi halinde tesisatların patlayarak büyük zarara yol açacağını belirttiler.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumSOĞUK HAVA
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.