Erzurum'da ‘Şehitler Anıtı ve Şehitler Çeşmesi’ açıldı

Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Erzurum Temsilciliği tarafından yaptırılan "Şehitler Anıtı ve Şehitler Çeşmesi" düzenlenen törenle açıldı.

admin
admin
08 Kasım 2018 Perşembe 00:34
Erzurum'da ‘Şehitler Anıtı ve Şehitler Çeşmesi’ açıldı

Erzurum'un Toparlak Mahallesi yakınındaki alanda yaptırılan ve şehitler Ömer Halisdemir, Yakup Sürücü, Burak Karakoç, Paşa Özen ile Nihat Işık'ın isimlerinin verildiği çeşmenin açılışı öncesinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Erzurum Valisi Okay Memiş, burada yaptığı konuşmada, vatan için şehit düşenler için hiçbir sözün yeterli olmayacağını ve onların hakkının asla ödenemeyeceğini söyledi.

Ülkede toplum değerlerine saldıran tüm terör örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla süreceğine işaret eden Memiş, şöyle devam etti:

"Bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için herkes mücadele ediyor. Bizler görevimiz gereği, güvenlik korucularımız ise, önce gönüllü korucu sistemiyle kendi yaşadıkları coğrafyada bu sistemin içine dahil olarak mücadele ediyorlar. Tıpkı asker ve polisimiz gibi. Allah onlardan razı olsun. Bu mücadele çok önemli ve hassas bir mücadeledir. Kürt, Zaza kardeşlerimiz bizim başımızın tacıdır. Alevi, Sunni'siyle bölücülere taviz verme ihtimalimiz hiç yok. Hainlerle, bölücülerle, devletin karşısında olup, bu toplumun huzurunu, bu toplumun mutluluğunu birlik ve beraberliğin bozacak olan bütün unsurlarla olan mücadelemizi devam ettireceğiz."

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, büyük millet ve büyük medeniyetin temsilcisi olmanın bir bedeli olduğunu ifade ederek, "Bu milletin dün şehitleri vardı, bugün var, yarın da olacak." diye konuştu.

Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen de, terör örgütü PKK'nın Kürt halkının temsilcisi olmadığını vurgulayarak,"Siz Kürt halkının düşmanısınız, en büyük zararı Kürt kökenli vatandaşlarımıza verdiniz. Gelen kamu hizmetlerini engellediniz, Kürtlere hizmet etmek için gelen doktorlarımızı öldürdünüz, Kürt çocuklarımızı eğitmek için gelen öğretmenlerimizi şehit ettiniz." şeklinde konuştu.

Proğrama Palandöken Kaymakamı Mehmet Yavuz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Arslan, şehit aileleri ve yakınları ile çok sayıda davetli katıldı.

Editör

Son Güncelleme: 08.11.2018 07:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.