Erzurum'da kayak turizmine can veren isim vefat etti

Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman 67 yaşında hayatını kaybetti. Dedeman, geçirdiği açık kalp ameliyatı sonrası kaptığı enfeksiyon nedeniyle yoğun bakımda tutuluyordu.

admin
admin
27 Temmuz 2019 Cumartesi 10:05
Erzurum'da kayak turizmine can veren isim vefat etti

Murat Dedeman'ın hayatını kaybetmesi üzerine Dedeman Grubu'ndan yapılan açıklamada "Yönetim Kurulu Başkanımız Murat Dedeman'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kurucumuz Mehmet Kemal Dedeman tarafından temelleri atılan Dedeman Grubunu daha da yücelterek, Dedeman'ı iş dünyasının ve turizm sektörünün en değerli markalarından biri haline getiren merhum Murat Dedeman, bu değerlerden oluşan vizyonu ile sadece Dedeman Grubu'na ve sektörümüze değil aynı zamanda tüm iş dünyasına da ilham kaynağı olmuştur. Murat Dedeman'ın taşıdığı bu değerler bütününü, bundan sonra da Dedeman ailesi olarak büyük bir titizlikle koruyacağız" denildi.

Murat Dedeman, Erzurum’da Palandöken'in dünyanın sayılı kayak merkezleri arasında yer almasını sağlayan süreci başlatan işadamı olarak da biliniyor. Dedeman'ın ölüm haberi Erzurum'da da büyük üzüntüyle karşılandı.

Palandöken'e tek bir turizm yatırımının bile bulunmadığı 1993 yılında büyük bir cesaretle ortaya çıkan ve o tarih Erzurum Valiliği'ne ait sosyal tesis olarak kullanılan binaya talip olarak, şehri turizmle tanıştıran Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, Dedeman Otel markasıyla Palandöken'i buluşturup, dağın bugünlere gelmesinin temellerini atmıştı.

Erzurum'da "Palandöken'e hayat veren adam" olarak da anılan Murat Dedeman, kısa bir süre önce geçirdiği açık kalp ameliyatı sonrası kaptığı enfeksiyon nedeniyle yoğun bakımda tutuluyordu. Ünlü işadamı, dün gece geç saatlerde durumunun ağırlaşması sonrasında yapılan tüm müdahalelere rağmen, 67 yaşında yaşamını yitirdi.

CENAZESİ BUGÜN İSTANBUL'DA DEFNEDİLECEK

Öte yandan Murat Dedeman'ın cenaze programı da belli oldu. Dedeman Holding'den yapılan açıklamada, Dedeman'ın cenazesinin 27 Temmuz Cumartesi günü Tarabya Ferahevler Dedeman Camiinde kılınacak öğle namazına müteakip Yeniköy Mezarlığına defnedileceği, taziyelerin de 29 Temmuz 17:00’a kadar Dedeman İstanbul Oteli’nde kabul edileceği vurgulandı.

VALİ MEMİŞ’TEN DEDEMAN AİLESİNE TAZİYE

Önceki gece hayatını kaybeden Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman için başsağlığı mesajı yayımlayan Erzurum Valisi Okay Memiş, turizm sektörüne büyük katkı sunan önemli bir işadamını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Palandöken'e tek bir turizm yatırımının bile bulunmadığı yıllarda büyük bir cesaret ortaya koyarak Dedeman Otel markasıyla Palandöken'i buluşturduğuna dikkat çeken Vali Okay Memiş, “Murat Dedeman’ın turizm sektörünün parlayan yıldızı Dedeman Otelleri markasını geliştirerek ülke turizmine, ekonomisine katkılarıyla daima hatırlanacaktır. Palandöken'e yaptığı yatırımla hep rahmetle yad edilecek olan Murat Dedeman’a Allah’tan rahmet, kederli ailesi, Dedeman Holding ailesi ile turizm camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

SEKMEN'DEN DEDEMAN MESAJI...

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren işadamı Murat Dedeman için sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı...

Palandöken'in önemli bir kış turizm merkezi olmasında Dedeman'ın büyük katkıları olduğunu belirten Sekmen, mesajında şu ifadelere yer verdi; "Palandöken'de açtığı ilk otel ile bölgemizin kış turizmi merkezi haline gelmesinde büyük katkıları olan iş adamı Murat Dedeman'ın vefat haberini teessürle almış bulunuyorum. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin."

MURAT DEDEMAN KİMDİR?

Murat Dedeman, 1951 yılında Ankara'da doğmuştur. TED Ankara Koleji mezunu olan Murat Dedeman yüksek öğrenimini Ankara İktisadi ve İdari İlimler Akademisi'nde tamamlamıştır.

Murat Dedeman, üniversite eğitiminin ardından babası Mehmet Kemal Dedeman'ın yanında iş hayatına atılarak, uzun yıllar Dedeman Topluluğu'nun çeşitli yönetim kademelerinde görev almıştır. 1992 yılından bu yana da Dedeman Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütmüştür.

Dedeman Topluluğu, otelcilik ve madencilik alanlarına odaklanmış, bu alanlarda istihdam ve değer yaratan yeni yatırımlar gerçekleştirmiştir.

Dedeman Holding'in faaliyet gösterdiği sektörlerle ilgili TUGEV, SKAL, TUROB, TUSIAD, TABA gibi mesleki dernek ve vakıflarda Yönetim Kurulu Üyelikleri ve üyelikleri bulunan Murat Dedeman, 6 Nisan 2007 tarihinde seçildiği Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de sürdürmüştür

Ayrıca Dedeman, Umut Vakfı Kurucu Mütevellisi olmanın yanı sıra Kayseri İli Yardım Derneği, TED Ankara Kolejliler Derneği, TED İstanbul Koleji Vakfı, Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı gibi çeşitli sosyal, sportif ve kültürel dernek ve vakıflara da üyedir.

Kayak, tenis ve doğa sporlarına meraklı olan Murat Dedeman, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığı da yapmıştır.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.